ortooxacell kiss2022.gif Flax

Au dat culoare vieţii de elev

Omul sfinţeşte locul, spune o vorbă din bătrâni, iar ea îşi găseşte aplicare în toate domeniile. Cu atât mai îmbucurător este în cazul învăţământului. Elevii clasei a XI-a F, profil filologie, sub îndrumarea dirigintelui Marius Dumitru, şi-au pus amprenta asupra sălii în care învaţă.
Ei au profitat de săptămâna „Şcoala altfel” şi s-au arătat gospdari nu numai în curtea liceului, unde au contribuit la efectuarea lucrărilor de primăvară, dar şi în propria sală de clasă, pe care au transformat-o într-un spaţiu în care să se simtă mai mult în largul lor. Împreună cu dirigintele lor ţi cu ajutorul profesorului de desen Alexandru Coman, au pictat pereţii sălii de clasă. „A fost o iniţiativă de bun gust, iar copiii au fost foarte receptivi. Am contribuit toţi cu bani pentru materiale şi am realizat un desen, prin care este reprezentat stilizat centrul vechi al Târgoviştei”, a explicat prof. Marius Dumitru. Tinerii au mai înveselit atmosfera cu mici alte desene pe ceilalţi pereţi şi chiar pe jos, unde au improvizat un marcaj stradal.
Pentru elevi, activitatea s-a dovedit nu numai una distractivă, dar şi necesară. „A fost ceva nou şi de folos, pentru că a noastră clasă avea nevoie de o schimbare. E o altă atmosferă şi ne simţim şi noi mai bine”, a mărturisit eleva Roxana Fâşie.

`Omul sfinţeşte locul, spune o vorbă din bătrâni, iar ea îşi găseşte aplicare în toate domeniile. Cu atât mai îmbucurător este atunci când se întâmplă în cazul învăţământului. Elevii clasei a XI-a F, profil filologie, sub îndrumarea dirigintelui Marius Dumitru, şi-au pus amprenta asupra sălii în care învaţă.

În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii de la „Voievodul Mircea” au ales să se informeze

O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.
Activităţile au fost desfăşurate de Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia Târgovişte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, instituţii partenere în campanii de prevenire a acestor fenomene sociale actuale. În faţa elevilor au veni tVeronica Ruban, Drăgălina Boaghie, Daniela Dălae şi Roxana Bălănică, studente ale Facultăţii de Drept din Târgovişte, cele care au condus discuţiile pe aspectele importante ale temelor propuse. LA nivelul şcolii au fost derulate mai multe proiecte pe tema violenţei. “Nu am avut probleme în şcoală sau cazuri deosebite. Elevii s-au arătat mereu interesaţi şi au participat voluntar la activităţile desfăşurate”, a explicat pro. Veronica Oprea, director adjunct al Grupului Şcolar “Voievodul Mircea” Târgovişte.
Cele două întâlniri s-au încadrat în programul „Şcoala Altfel”, elevii instituţiei de învăţământ având de ales între o serie de activităţi, care mai de care mai atractive: concursuri sportive, vizionare de filme, vizite la obiectivele turistice, excursii, curs de dans modern, curs de gătit, curs de caligrafie, atelier de pictură etc.

 

 

 

 

 O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.