ortooxacell kiss2022.gif Flax

Ȋnscrie-te şi tu la concursul ,,Şcoala Curajului’’, ediţia a VIII-a!

În perioada 22-28 august 2016, Asociația Ecologică Floare de Colț din Fieni, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” organizează concursul „ŞCOALA CURAJULUI 2016”. Proiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi este adresat unui număr de 40 de tineri cu vârsta între 14 şi 35 de ani, grupaţi în … Citește mai mult

DESCHIZĂTORI DE POTECI

La invitația prietenilor din Asociația Ecologică Floare de Colț, cei care organizează la fiecare început de an “Revelionul familiștilor”, montaniarzii din Grupul de Inițiativă Chindia Jurasic Park au urcat în perioada 9-11 ianuarie 2015, în zona Padina din masivul Bucegi, pentru a deschide poteci noi prin zăpada proaspătă, căzută în mare cantitate în ultima perioadă.

Citește mai mult

3 dâmbovițeni vor privi Germania din cel mai înalt punct!

zugspitzeMiercuri 4 septembrie 2013, o echipă formată din Nicu Posta de la Asociaţia de Turism Chindia, Marius Prundaru şi Ileana Bocanciu de la Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, pleacă într-o noua expediţie, intitulată sugestiv „ZUGSPITZE 2013”, după numele celui mai înalt vârf din Germania.

„SĂ ŞTII MAI MULTE de la natură – SĂ FII MAI BUN cu ajutorul ei” (foto)

Slide1

În perioada 1-6 aprilie 2013, în cadrul „Săptămânii Altfel” pe parcursul a patru zile, s-au desfăşurat activităţi teoretice şi practice în cadrul proiectului „SĂ ŞTII MAI MULTE de la natură – SĂ FII MAI BUN cu ajutorul ei”. Proiectul a fost susţinut de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” Pucioasa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi face parte din programul „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”.

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ – trei ani de activitate

asociatia_ecologica_floare_de_colt_logo

Astăzi, 31 martie 2013, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ împlineşte trei ani de activitate. Înfiinţată la dorinţa unui grup de prieteni, buni cunoscători în ale muntelui dar şi în ale lucrului cu tinerii, organizaţia a luat fiinţă firesc şi a crescut an de an, datorită sprijinului primit permanent din partea membrilor, voluntarilor, partenerilor sau finanţatorilor săi.

Drumeție la Vârful Omu. Vezi traseul și sfaturile montaniarzilor de la Asociația Ecologică Floare de Colț din Fieni! (foto)

drumetie_iarna3

Pentru ca o tură de iarnă la munte să fie o reuşită, trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale: mai întâi alegerea traseului, în funcţie de timpul pe care îl avem la dispoziţie şi pregătirea participanţilor; mai apoi starea vremii, despre care trebuie să ne informăm cât mai amănunţit posibil înainte de a pleca … Citește mai mult