Poezie și masă de mingi la Berăria „Vlad Ţepeş” cu Cornel Nistorescu

Poezia și​ masa de mingi au fost aduse laolaltă în Berăria „Vlad Ţepeş”, de către jurnalistul Cornel Nistorescu. După ce s-a întâlnit cu studenții Universității Valahia din Târgoviște, cunoscutul om de presă a avut un dialog cu jurnaliști, oameni de afaceri, sportivi și scriitori dâmbovițeni. Subiectele discutate au fost diverse, de la poezie, muzică, sport, până la afaceri. Printre invitații de seamă s-au numărat poeții Ioan Vieru, Ion Bușteanul, scriitorul și doctorul în istorie George Coandă, multiplul campion național la gimnastică Marian Drăgulescu și cântărețul Nicu Alifantis. Fiecare dintre invitați au vorbit despre domeniile lor de activitate, iar debutul discuției a fost în sfera poeziei. În cadrul berăriei Vlad Țepeș giganții poemelor au motivat de ce încă mai scriu poezie, dar au vorbit și despre ceea ce reprezintă în esență poezia.

E un lux al memoriei și creația și cartea.” (Ion Vișteanu)

Tot ce este în jur este poezie, tot ceea ce facem este poezie, ziarul Cotidianul este poezie. Nu comunismul a fost dușmanul poeziei, ci noi am fost dușmanii noștri. Ne întrebăm de ce nu se mai scrie poezie? Răspunsul e foarte simplu: pentru că nici înainte de 1990 nu s-a scris poezie.„(Ioan Vieru)

Dintr-o masă de manevră, pe care o folosim zilnic, va apărea și marele poet.„(George Coandă)

De asemenea, s-a discutat și despre divizarea societății, a oamenilor, care nu sunt uniți, indiferent că sunt jurnaliști, poeți, sportivi, ingineri etc.

„E păcatul întregii societăți că nu coagulează, că nu se unește. E o perioadă în care ne călcăm in picioare, o perioadă în care fiecare proiect este respins, o perioadă în care criticăm orice…”(Cornel Nistorescu)

Dialogul de la berărie s-a încheiat printr-o moment artistic susținut de Nicu Alifantis. venimentul a fost organizat de Fundația Alexandrion.

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns