Plânge icoana din Biserica Târgului? Poziția oficială a Arhiepiscopiei Târgoviște

Arhiepiscopia Târgoviștei a formulat, astăzi, un punct de vedere cu privire la evenimentele din ultimile două zile petrecute la Biserica Târgului din municipiu. Pe 19 iunie, pe fața icoanei Sfintei Parascheva au apărut urme ca și cum icoana ar plânge. Acestea erau vizibile și pe 20 iunie, fenomenul încetând pe 21. Arhiepiscopia Târgoviștei nu confirmă, însă, faptul că icoana ar plânge, îndemnând credincioșii la prudență, echilibru și răbdare.

„Cu privire la icoana Sf. Cuv. Paraschiva, de la biserica Târgului din Târgoviște, care, începând cu data de 19 iunie a.c., se bucură de o deosebită atenție și evlavie, îndemnăm credincioșii Eparhiei noastre la prudență, echilibru și răbdare, pentru că așa cum știm din tradiția Bisericii noastre, orice eveniment minunat devine credibil în timp, prin constanță și efectele bune și rodnice pe care le produce în viața credincioșilor.
Veridicitatea și autenticitatea oricărui fenomen religios se validează, deci, în timp și mai ales prin aprofundarea valorilor evanghelice în viața credincioșilor. În Ortodoxie, orice icoană transmite un mesaj de lumină, bucurie și speranță, mijlocind în viața noastră prezența cea nevăzută a lui Dumnezeu și a sfinților. Prin urmare, îndemnăm pe fiii și fiicele Eparhiei noastre la aprofundarea credinței, cu discernământ și înțelepciune.” este punctul de vedere al Arhiepiscopiei.

Sute de oameni au trecut pragul bisericii pentru a se ruga la icoană, convinși fiind că Sfânta plânge pentru a transmite un mesaj. Şi preotul paroh al bisericii este convins că este vorba de o minune.

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns