“Imbatabilii“, grupul de elevi ai Școlii Picior de Munte Dragodana, care vor să schimbe ceva pentru comunitatea lor. Au început cu parcul

Se spune că Omul sfințește locul, iar la Dragodana, la școala Picior de Munte, Boboci, elevii sfințesc locul în care învață, muncind, cot la cot, pentru a demonstra că schimbarea pornește cu fiecare dintre noi, chiar și de la vârste fragede.

Recent, membrii Clubului Impact, Imbatabilii, elevi ai Școlii Picior de Munte,  club coordonat de inimoasele profesoare Liliana Chivulescu și Iuliana Tudor, au schimbat fața părculețului din fața școlii, spre bucuria colegilor mai mici.

Și tinerii nu se opresc aici. Au vorbit cu reprezentanții administrației locale și le-au propus câteva proiecte ce pot fi implementate în comunitate.

Programul IMPACT, susținut de Fundația Noi orizonturi, este despre tineri, comunitate, învățare socială. În Clubul IMPACT, tinerii învață prin joc, prin poveste și prin proiecte în serviciul comunității, proiecte care aduc schimbarea socială în comunitate, dar mai ales pentru tineri prin dezvoltarea unor abilităţi de viaţă care completează cunoştinţele dobândite în şcoală.

Clubul IMPACT – Imbatabilii – Picior de Munte, înființat în octombrie 2016, a derulat primul său proiect în perioada martie-mai 2017. Proiectul s-a numit „Parc pentru toți”  și a pornit de la observația că părculețul din satul Picior de Munte, unde copiii și tinerii își petreceau o parte din timpul liber, a devenit un loc nesigur și neîngrijit. Ne-am propus să îl reamenajăm, pentru ca toți să se poată bucura de el. În același timp, ne-am dorit să atragem atenția membrilor comunității și edililor cu privire la necesitatea amenajării unui loc similar, cu o suprafață mai mare, suficientă pentru cei aproximativ 450 de copii și tineri din localitate.

Ne-ar plăcea ca membrii comunității din care facem parte să înțeleagă că împreună putem face lucruri frumoase, importante și utile pentru noi; că putem deveni o comunitate puternică și în continuă dezvoltare doar dacă fiecare dintre noi se implică activ, fără să aștepte ca “primăria să facă!”

Cu sprijinul mentorilor de la Fundația Noi orizonturi, al liderilor seniori: prof . înv. primar Liliana-Daniela Chivulescu și prof . înv. primar Iuliana Tudor, cu muncă, dăruire, imaginație, cu ajutor de la unii dintre consătenii noștri, am reușit ceea ce ne-am propus.

Lăsăm imaginile să vorbească pentru noi. –profesor învățământ primar, Liliana Chivulescu

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns