Proiect finanțat de Comisia Europeană la C.N. „Constantin Carabella” din Târgoviște

În perioada 10.11.2017-09.11.2019, Colegiul Național Constantin Carabella din Târgoviște va implementa proiectul de mobilitate în domeniul educației școlare, Un pas înainte spre școala inteligentă cu TIC/ Smart School – A Step Closer with ICT, proiect finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1.

Ariile principale de îmbunătățire fiind  didactica digitală și cooperarea intra și inter-instituțională, cei 10 profesori  beneficiari ai stagiilor de formare vor asigura dezvoltarea competenţelor elevilor de a utiliza resurse digitale, în vederea dezvoltării personale şi a continuării studiilor şi/sau a integrării pe o piaţă a muncii internaţionalizată.

Astfel, până la finalizarea proiectului, cei zece profesori participanți la cinci cursuri de formare desfășurate într-un cadru european:

  • vor integra TIC în cel puțin 25% dintre activitățile didactice desfășurate la nivelul școlii;
  • vor realiza un proiect educațional care să valorifice învățarea digitală și învățarea reciprocă, care să propună minim 8 activități culturale, de dezvoltare instituțională sau profesională, voluntariat, învățare reciprocă, antreprenoriat, implementate în colaborare cu elevi, părinți, reprezentanți ai comunității locale;
  • vor colabora între ei, cu colegii și cu elevii, pentru crearea a cel puțin 4 resurse digitale care să răspundă nevoilor identificate la nivelul școlii.

Finanțarea este asigurată de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ (Acțiunea cheie 1, bugetul proiectului fiind 21070 euro.

 

 

 

 

 

 

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns