Stiri Dambovita

Cele mai noi stiri din judetul Dambovita

DÂMBOVIȚA: O rulotă cu dulciuri din curtea unei școli, spartă de trei ori de hoți

Joaca de-a copilăria s-a transformat în infracțiuni repetate la Găești! Fosta Școală Numărul 1 a fost iar tinta vandalilor, care în ultimele zile și-au focalizat atenția către rulota plină cu dulciuri din curtea școlii. „În ultimele două săptămâni, au spart rulota de trei ori, că sa provoace și mai multă pagubă. De această dată, paguba se ridică la aproximativ 2 000 de lei. Au scos toate produsele, le-au aruncat în curtea școlii și în coșurile de gunoi. Cred că o sa-mi retrag definitiv rulota.„, a declarat Cristi Bogoi, proprietarul rulotei.

Prima dată rulota a fost spartă înainte de începerea anului școlar, când vandalii care au distrus sălile de curs, au ascuns un calculator furat în magazinul din curtea școlii. A doua oară vandalii au intrat în rulotă și au consumat diferite dulciuri. La a treia spargere paguba a fost mult mai mare, la fel și supărarea proprietarului.

Polițiștii găeșteni au luat, din nou, amprente și au adus și un câine, special antrenat, pentru a lua urma vandalilor. Câinele a condus autoritățile într-o curte din vecinătatea școlii. Reprezentanții IPJ Dâmbovița spuneau, in urma cu o săptămână, că cei care au vandalizat școala, la începutul lunii septembrie, au fost depistați, dar că nu pot răspunde penal în fața legii, pentru că sunt minori sub 14 ani. Se pare că, și de această dată, făptașii sunt aceiași.

Directorul Colegiului National Vladimir Streinu, al cărei corp de clădire funcționează la fosta Școală Numărul 1, spune că deja s-au luat măsuri de precauție, pentru că s-a în montarea camerelor video.

Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) – despre noul amplasament al unui Skate Park în Târgoviște

Comunicat de presă

Având în vedere anunțul făcut de domnul primar al Târgoviștei, Cristian Stan, pe pagina sa de facebook privind soluția de amplasare a Skate Park într-o zonă degradată și închisă publicului și nu în vecinătatea fostului Restaurant Brotăcei din Parcul Chindia, așa cum se dorea înainte de semnalul public tras de deputatul USR de Dâmbovița, Lupescu Dumitru, chiar în ziua adoptării inițiale de către Consiliul Local, parlamentarul USR salută decizia edilului Târgoviștei, prin care ține cont atât de prevederile legilor în vigoare privind protecția mediului, cât și de dorințele cetățenilor interesați.

Propunerea inițială, aprobată de Consiliul Local al Municipiului Târgoviște, a fost construcția unui Skate Park pe spațiul verde din vecinătatea fostului Restaurant Brotăcei, aflat în Parcul Chindia.

Cum realizarea de construcții pe spațiul verde este interzisă prin lege, primarul Municipiului Târgoviște trebuie să introducă pe ordinea de zi din septembrie a.c. și consilierii locali ar trebui să retragă/modifice hotărârea inițială adoptată.

Noua propunere anunțată de edil este reabilitarea și introducerea în circuitul public a unei suprafețe de aproximativ 4000 mp, degradată, nefolosită de zeci de ani și în prezent închisă publicului, din care 1.000 m.p. vor fi ocupați de investiția preconizată – Skate Park. Vom urmări cu maximă atenție modul cum aleșii locali din Consiliu vor ține cont de prevederile legale în hotărârea ce o vor adopta în acest sens.

 

Cabinet Deputat USR de Dâmbovița Dumitru Lupescu

FOTO: Asociația Neamunit a curățat monument închinat elevilor nuceteni morți în Primul Război Mondial

  • Neamunit Târgoviște – acțiune în cinstea martirilor, ajutați de colegii din București!

Filiala Neamunit Târgoviște a participat sâmbătă, 23 septembrie, la recondiționarea unui monument din curtea liceului din Nucet! Inițiativa i-a aparținut unui localnic, Busuioc Ion-Cosmin, cunoscut ca și „Vrenicu’ satului”, membru al filialei din Târgoviște. Un mare ajutor a venit de la filiala din București, care a fost reprezentată de câțiva membri experimentați în astfel de acțiuni. Totul a fost realizat din fonduri proprii, această Asociație fiind recunoscută la nivel național pentru acțiunile sale de voluntariat! Monumentul a fost ridicat în cinstea foștilor elevi ai acestui liceu, care au fost luați cu forța și duși pe câmpul de luptă. La sfârșit, a fost ținută Slujba Parastasului de către preoții Banzea Constantin si Cârstea Ionuț – Parohia Nucet, cu hramul Sf. Nicolae și Ieromonahul Ghedeon de Mânăstirea Nucet, cu hramul Sf. Gheorghe. Directorul liceului, prezent la slujbă, le-a mulțumit celor prezenți pentru inițiativa lor. Neamunit impresionează de fiecare dată prin acțiunile voluntare pe care le desfășoară în mod regulat. Vor mai urma acțiuni similare și în Târgoviște în perioada imediat următoare. Vă vom ține la curent!

Mai multe detalii despre Neamunit, aveți aici:

https://www.facebook.com/Neamunit/

https://www.facebook.com/Neamunit-Filiala-T%C3%A2rgovi%C8%99te-710109862430741/

METEO: Cer temporar noros, ploi izolate

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
26.09.2017 ORA 09 – 27.09.2017 ORA 09

Valorile termice vor fi în continuare comparabile cu cele normale climatologic. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat și trecător va ploua slab. Local și temporar, vântul va avea ușoare intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade, iar cele minime între 7 și 13 grade.
LA MUNTE
Valorile termice se vor menține comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat și trecător va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări pe creste.

Liceul ‘Voievodul Mircea’ Târgovişte derulează două noi proiecte Erasmus+

Anul şcolar începe în forţă pentru Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte care, în perioada 2017 – 2020, se mândreşte cu derularea a două noi proiecte europene, sub egida programului ERASMUS+.

Primul este un proiect de mobilitate a cadrelor didactice în scopul învăţării (KA1), denumit ‘Creşterea calităţii în învăţământ, prin armonizarea cu alte sisteme de învăţământ europene’, şi care urmează a fi implementat în perioada 01.10.2017 – 31.03.2019. Proiectul presupune participarea a 21 de cadre didactice din instituţia de învăţământ la 6 stagii de formare desfăşurate în ţări europene, în vederea dezvoltării profesionale şi a întăririi dimensiunii europene a unităţii şcolare. Scopul principal al proiectului este creşterea calităţii actului educativ pus la dispoziţie de către şcoală prin perfecţionarea şi integrarea unor metode de lucru moderne menite să suscite interesul şi motivarea beneficiarilor de vârstă şcolară.

Proiectul de parteneriat strategic în domeniul educaţiei şcolare KA2 ‘Not in Education, Employment, or Training – a challenge for Europe’, al cărui coordonator principal, în România, este Inspectoratul Școlar Judeţean, se întinde pe o durată de 36 de luni şi are ca parteneri instituţii (şcoli generale, licee, facultăți, ONG-uri şi consilii locale) din Suedia, România, Finlanda şi Marea Britanie. Scopul proiectului este identificarea piedicilor şi a barierelor ce conduc la abandonul şcolar, reducerea consecinţelor sociale şi economice generate de fenomenul părăsirii timpurii a unei forme de educaţie sau formare. Toţi partenerii implicaţi se angajează să îşi folosească resursele şi expertiza dobândite în cadrul acestui proiect, împărtăşindu-şi experienţele cu alte şcoli interesate, la nivel local şi regional, în vederea maximizarii impactului. In cadrul acestui proiect vor fi realizate 6 produse intelectuale, care vor fi puse la dispoziția celor interesați să le acceseze.

Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte se poate lauda cu o experientă vastă în derularea proiectelor cu finanţare europeană, atât în cadrul programului Comenius, cât şi în noul program ERASMUS+, ultimul proiect de acest gen, Participative Culture- The way to be a European active citizen, terminându-se anul acesta, cu desfăşurarea unui simpozion internaţional, la Muzeul de Istorie, Târgovişte.

Detalii legate de proiectele derulate în cadrul liceului ‘Voievodul Mircea’ pot fi consultate pe site-ul liceului (http://lvm-tgv.ro), la rubrica ‘Proiecte de cooperare internaţională’.

 

 Profesor responsabil cu diseminarea,

Stăncescu Mihaela

TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE Vremuri de ieri, vremuri de azi…

Ca să vedeți cum se întorc evenimentele în viața noastră… Am aflat la început de an școlar că „ministrul meu” de la Educație face economie de „i” în cuvintele folosite. Și ce? Copii sau copiii, nu tot despre ei vorbim?

Era pe la jumătatea anilor 80, în liceul meu „auto” pe atunci. A venit brigadă mare de la Inspectoratul Școlar, se controlau toate, hârtiile, caietele de învățământ ideologic și politic, dosarele, rafturile cu documente. Ca și azi… Numai că, pe vremea de atunci, tehnica era rudimentară, eram înconjurați de capsatoare, rigle colorate, dosare cu șină și altele asemenea. Domnul meu director, de fapt tovarășul director, a ieșit nedumerit din birou. Măi băiete, mi-a zis, îmi cere un inspector plombagină. Ce naiba o fi aia? Daa, am reacționat eu, păi e chestia aia care găurește paginile pe margini. Bucuros, directorul meu s-a grăbit spre secretariat. Când s-a întors, firește că n-am putut să ratez dialogul următor: V-am adus-o, a zis el. Ce? l-a întrebat inspectorul, privind obiectul metalic pe care i l-a întins devotat directorul. Plombagina, a întărit șeful meu. Nenea de la Inspectorat continua să se uite nedumerit. Nu-i așa că nu știți ce trebuia să fie? Plombagina era coala aia colorată de copiat, vestitul indigo foșnitor.

Mai spre amiază m-a chemat în cancelarie doamna inspectoare șefă adjunctă, pe care eu o cunoșteam de mult, din adolescența mea de elev la „Ienăchiță Văcărescu”. Dragul meu, mi-a șoptit, cu o amplă suferință pe chip, vorbește tu cu cineva… Și mi-a arătat condica de prezență, pe coperta căreia scria „Ingineri – curs de zii”. Chiar așa, cu doi de „i”… A intrat în cancelarie un coleg, șef și el, dar peste inginerii care predau disciplinele tehnice cu nume suave: MAA, MEE, MUI etc. Corectează tu, i-am spus colegului meu, vezi că s-a supărat doamna, ați scris „curs de zii”Păi, m-a întrebat el, cum trebuie să scriem? Cu trei de „i”, l-am îndrumat eu prietenește. Ar trebui să puteți vedea azi fața doamnei de la Inspectorat, atunci când amicul a mai pus un „i” pe coperta în chestiune.

Vedeți? Dacă ar fi fost în cancelarie ministrul de azi al Educației totul ar fi părut corect, pentru că ( nu-i așa? ) de la greșeală la eroare e o cale lungă, iar eroarea a fost mereu un progres pentru cunoaștere. Cine nu mă crede va primi o temă pentru săptămâna viitoare, precum aceea dată de un profesor de sport din Cluj elevilor săi de-a V-a: să copieze în „maculator” cinci fraze din noul manual de sport tipărit și distribuit de domn ministru. Manual care, oricum, e singurul primit de elevii dintr-a V-a!  Precizez că  profesorul clujean face parte din categoria celor care scriu noștri cu doi de „i”. N-ar fi rău să-i mai păstreze unul și domnului de la Educație…

Sorana Cîrstea a învins-o pe Yafan Wang în turneul de la Wuhan

Sorana Cîrstea a câştigat meciul jucat în primul tur al turneului WTA de la Wuhan (China), 6-3, 6-3 în faţa chinezoiacei Yafan Wang, deţinătoare a unui wild card. 

Românca s-a impus la capătul unui meci de o oră şi jumătate, în care nu a întâmpinat prea multe probleme, pierzându-şi o singură dată serviciul, în primul set.

În turul al doilea, Cîrstea o poate întâlni pe câştigătoarea de la US Open, Sloane Stephens, favorita 14 la Wuhan, dacă americanca va trece în primul tur de Qiang Wang (locul 57 WTA).

La turneul de la Wuhan mai participă şi Simona Halep, favorita a doua, şi Monica Niculescu (56 WTA). Simona Halep va evolua direct în turul secund, în timp ce Niculescu o va întâlni în primul tur pe Kiki Bertens (29 WTA).

Turneul WTA de la Wuhan se desfășoară în perioada 24 septembrie – 30 septembrie și este încadrat la categoria Premier 5, cu premii totale în valoare de peste 2 milioane de dolari.

SURSA

Jocurile Furtunii, premieră pe 1 octombrie la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

 

  • Descoperiți un spectacolul în premieră: Furtuna. Joc Secund pe 1 octombrie, de la orele 19:00, la Sala Mare. O producție a Teatrului Tony Bulandra care s-a jucat în Festivalul Babel și acum vrea să facă cunoștință cu publicul târgoviștean.

Totul este un joc… totul este o furtună. Depinde din ce perspectivă privești lumea. Ce se întâmplă atunci când tu ești acela care declanșează voit o „furtună” pentru că știi ce consecințe va avea și ce vei obține cu ajutorul ei. Până se dezmeticesc cei din jur, scopul este atins, zarurile aruncate. Se întoarce acest joc împotriva celui căruia l-a alcătuit? Prospero încearcă, prin magia sa, să refacă lumea. Se sprijină pe fiica sa, Miranda, care întruchipează speranța unui nou început, Eva, în starea ei pură.

Szabó K. István, regizorul spectacolului, este autorul a peste 60 de spectacole în România, Ungaria, Germania și Statele Unite. A colaborat cu 30 de teatre, printre care Teatrul Național din Timișoara, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, Teatrul Regina Maria din Oradea, Teatrul Odeon din București, Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Clasic din Arad, Teatrul Național din Budapesta, Teatrul Național din Debrecen, Teatrul Katona Jozsef din Kecskemet, Euro Theater Central din Bonn, Trap Door Theatre din Chicago. Încă de la vârsta de 23 de ani a fost numit director artistic, mai apoi director general al Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, unde a petrecut șase ani. Actualmente, regizorul Szabó K. István trăiește la Budapesta, pregătind lansarea propriul atelier de arte performative PARKK paratheatre.

Scenograful Horațiu Mihaiu și compozitorul Ovidiu Iloc au o activitate la fel de bogată și de apreciată în teatru. Întâlnirea dintre acești trei artiști, alături de o constelație unică de actori ai Teatrului Tony Bulandra și colaboratori, cum ar fi Constantin Florescu de la Teatrul de Comedie București, asigură valoarea producției. Poezia și realismul shakespearean contopite pe scenă în proporțiile potrivite dau naștere umorului și emoției estetice.

TÂRGOVIȘTE: Skate Parkul se va contrui într-o zonă degradată a Parcului Chindia

Propunerea înițială, aprobată de Consiliul Local al Municipiului Târgoviște, a fost consrucția unui Skate Park  pe spațiul verde din vecinătatea fostului Restaurant Brotăcei, aflat în Parcul Chindia. Cum realzarea de construcții pe spațiul verde este interzisă prin lege, municipalitatea a retras hotărâtea. Noua propunere este ridicarea Skate Parkul într-o zonă dgrdată a parcului, închisă publicului.

„Solutia pe care o propun Consiliului Local Targoviste, vizeaza marirea Parcului Chindia cu aproximativ 4000 mp, intr-o zona acum degradata, inchisa publicului in acest moment, care nu a mai fost utilizata de zeci de ani. 
Din cei 4000 mp., aproximativ 1000 mp. vor fi ocupati de investitie, iar diferenta este reprezentata de spatiul verde care va fi amenajat. Accesul in noua locatie va fi facut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Gradina Zoologica Targoviste.” a anunțat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, pe pagina sa de facebook. 

Tinerii de la The Grind Vice au întocmit o petiție în lna martie a anului trecut, prin au solicitat  Primăriei Municipiului Târgovişte să construiască un skatepark, în care să practice în voie şi ca la carte un sport tot mai popular şi mai iubit de tineri. Iubitorii acestui sport îşi doresc concursuri de elită, să atragă tot mai mulți turişti în municipiu şi, de ce nu, un venit oraşului.

DNA cere urmărirea penală a deputatului de Dâmboviţa Rovana Plumb, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa

Procurorii DNA cer urmărirea penală a deputatului de Dâmboviţa, Rovana Plumb, vicepreşedinte PSD Dâmbovţa în acelaşi dosar în care Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării a fost pusă sub acuzare. Dosarul se refera la, deja, celebrul lac Belina,  care a ajuns, ilegal, spun anhetatorii, din proprietatea statului  în proprietatea  județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman. La câteva zile acesta a fost închiriat către Tel Drum, firmă cu acţiuni la purtător, despre care se spune că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În doar 17 ore a realizat toată documentaţia necesară transferului de prorietate. Iniţial deşi acest transfer avea la bază motivaţia  realizării Complexului turistic, sportiv și de agrement „Dunăre-Belina-Seaca”, în Hotărârea de Guvern care a fost adoptată dispare complexul turistic şi apare sintagma „în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina -Brațul Pavel”.

Anchetatorii o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, la vremea respectivă (2013) Ministru al Mediului.

„Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ”, susține DNA.

Pentru încuviințarea începeririi urmăririi penale a ministrului Fondurilor Europene, DNA a transmis procurorului general, Augustin Lazăr, cerere de sesizare a Camerei Deputaților în cazul Rovanei Plumb.

O nouă investiție! Grădiniță reabilitată la standarde europene la Bezdead

O zi deosebită astăzi pentru locuitorii și administrația locală din Bezdead. A fost inaugurată recent reabilitatea Grădiniță Nr.1 din localitate, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Dâmbovița și a inspectorilor școlari generali Sorin Ion și Cristina Stroe.

Lucrările de modernizare și dotare au început pe 12 iunie 2017, fiind realizate un spațiu de joacă pentru copii, iluminat cu panouri solare, mobilier specific sălilor de clasă, pereți cu tapet antibacterian, canapea, fotolii, pentru hol, sală de servit masa, calculatoare pentru cadrele didactice, televizoare în sistem home cinema pentru clasă, multifuncțională. De asemenea, a fost realizată și dotată cu leagăne o curte interioară. Costul investiției s-a ridicat la 77 mii euro.

Primarul Teodora Anghelescu spune că era o investiție necesară, pentru că educația este una dintre prioritățile administrației locale.  Aceasta s-a declarat mulțumită de modul în care s-a lucrat și spune că va continua să caute soluții pentru ca toate proiectele pregătite pentru școlile din localitate să fie finanțate.

 

 

DÂMBOVIŢA: ANI acuză un funcţionar APIA că şi-a dat singur subvenţii

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Ioan Nicolae Prisecaru, funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul judetean Dâmbovița, s-ar fi aflat vreme de trei ani în conflict de inteese administartiv. 

 

Ani spune că în exercitarea funcției publice de Șef serviciu la Centrul local Titu din cadrul APIA – Centrul judetean Dâmbovița, Ioan Nicolae Prisecaru a aprobat (pentru campaniile agricole 2007, 2008 și 2009) plățile pe listele de plată care includeau și cererile de plată depuse de către acesta în calitate de fermier, semnând astfel pentru aprobare mai multe documente (Fișele privind calculul sumelor de plată, Listele de verificare a cererii de plată pe suprafață, Deciziile de acordare a plăților către sine în calitate de fermier).

Funcţionarul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Rondocarton Târgovişte angajează mecanic întreţinere

RONDOCARTON TARGOVISTE , ANGAJEAZA MECANIC INTRETINERE MASINI INDUSTRIALE
CERINTE :
-EXPERIENTA AUTOMATIZARI INDUSTRIALE
-CUNOSTINTE DE HIDRAULICA SI PNEUMATICA
-CUNOSTINTE PC
-CUNOSTINTE MINIME DE LIMBA ENGLEZA
CV-URILE SE POT TRIMITE PE E-MAIL LA : [email protected] SAU PE FAX LA 0245 20 75 62
RELATII LA TELEFON 0245 20 75 30
SAU LA SEDIUL RONDOCARTON TARGOVISTE , STR LAMINORULUI , NR.40

Scăpată de furtună, Târgoviştea s-a întâlnit cu Dorel! Care a rupt un stâlp şi a fugit

Un stâlp de pe strada C. Brâncoveanu din Târgovişte abia se mai „ţine” de cablurile electrice şi cele de internet. Stâplul era în picioare în această dimineaţă, dar acum cablurile sunt singurul lui sprijin.  Localnicii povestesc că au observat în jurul prânzului că stâlpul a fost rupt de un utilaj care executa lucrări pregătitoare pentru asfaltarea respectivei străzi. Ulterior, utilajul a fost urcat pe o platformă şi retras din zonă. La ora 18:00 au plecat şi cei câţiva muncitori, nu înainte, însă de a lega o panglica de avertizare între stâlp şi gard.

Oamenii din zonă se tem că sub greutatea stâlpului din beton cablurile vor ceda. În plus, el reprezintă un pericol pentru trecători. Nu ar strica şi o anchetă care să stabilească cine şi cum a rupt stâlpul, şi mai ales de ce problema nu afost remediată urgent având în vedere că este vorba de cabluri sub tensiune.

 

 

Unul dintre podurile prin care se face accesul în muncipiul Târgovişte va fi închis din 25 septembrie

Podul peste râul Ialomiţa dinspre Valea Voievozilor, în dreptul Gărzii de Mediu Dâmboviţa va fi închis aproximativ 2 luni. Podul va fi închis pentru reabilitare, în cadrul proiectului de modernizare a Centurii municipiului Târgovişte. Constructorul estimează că podul va fi redeschis circulaţiei publice pe 15 decembrie.

Circulaţia dinspre Valea Voievozilor se va  putea face peste podul Mihai Bravu. Cea mai mare problemă va fi dimineaţă, când cel mai probabil circulaţia se va desfăşura cu mare dificultate între podul Mihai Bravu şi Parcul Chindia.

În cadrul proiectului de centură se lucrează timid şi la podul de la COS, dar şi la cel de la Teiş, care trebuie lărgit la patru benzi, prin construcţia unui nou pod lipit de cel vechi.

”Inițiere în marketing educațional” de David-Florin Ciocodeică – o carte semnată de un tânăr autor aflat, încă, pe băncile şcolii

Fostul olimpic, David-Florin Ciocodeică, masterand al programului de master Marketing online, este unul dintre oamenii cu care ne mândrim. La doar 22 de ani, tânărul  s-a remarcat până acum prin diverse articole de marketing antreprenorial și marketing online. Pentru a desăvârși munca depusă în ultimii ani, David, a hotărât să facă un pas mare pentru viitorul său, cu ocazia începutului noului an universitar, David-Florin Ciocodeică a lansat propria carte intitulată ”Inițiere în marketing educațional”

Întrebat de ce a ales acest subiect autorul a specificat următoarele: ”Am ales acest subiect pentru a prezenta în detaliu marketingul educațional, aplicat în cadrul instituțiilor de învățământ. De  asemenea, am dorit să prezint atitudinea cadrelor didactice cu privire la cele trei tipuri de educație (formală, non-formală și informală) și modul lor de aplicare, fapt concretizat printr-o cercetare de marketing la nivel universitar.

Pe scurt a dorit să aducă în atenția cititorilor modul de aplicare al marketingul educațional în instituții și modul în este percepută evaluarea studenților și desfășurarea orelor de curs de cadrele didactice.

” Lucrarea am scris-o pe parcursul ultimului semestru de facultate și procesul de scriere a fost destul de anevoios deoarece, fiind an terminal aveam de finalizat și lucrarea de licență. Cel mai important este însă faptul că mi-am atins toate obiectivele cu succes, deci nopțile nedormite au meritat efortul.” a declarat Ciocodeică.

Cartea prezintă într-o formă ușor de înțeles conceptul general a educației, cele trei forme ale educației: educația formală, informală și cea non-formală. De asemenea evidențiază într-un mod simplu conceptul de marketing educațional și elementele componente ale acestuia. În final, autorul evidențiază, printr-o cercetare de marketing, preferințele cadrelor didactice privind metodele de evaluare utilizate în activitatea școlară, concluziile cercetării fiind deosebit de valoroase în practica activităților didactice.

Această carte este recomandată atât cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în domeniul educației, cât și părinților, primul factor formator al individul, și studenților din învățământul superior – viitori dascăli deoarece lucrarea este foarte bine structurată, ușor de parcurs, prezentând educația și conceptul de marketing educațional pe înțelesul tuturor.

David a mărturisit în final, că nu are de gând să se oprească aici: ”Aceasta nu este decât prima mea carte dar nu o să mă opresc aici. Deja lucrez de puțin timp la o noua publicație care va apărea anul viitor și care constituie un ghid pentru cei care doresc să își deschidă o afacere prin programul START-UP NATION ROMANIA, dar și pentru tinerii antreprenori care doresc să își deschidă o afacere pe cont propriu.

Îl felicităm pe această cale din nou pe tânărul autor și îi urăm mult succes în continuare. Așteptăm cu nerăbdare următoarele publicații, dar până atunci, cei care doresc achiziționarea acestei lucrări  o pot găsi atât pe site-ul Editurii Economice 《http://www.edecon.ro/…/initiere-in-marketingul-educational…/》 cât și la Biblioteca Națională a României.

Doliu în Penitenciarul Găești! A murit ofiţerul Victor Antone

Colegii din Penitenciarul Găești anunță cu mare regret trecerea la cele veșnice a comisarului șef de penitenciare Antone Victor, ofițer informații clasificate, un coleg cu deosebite calități morale și profesionale. Înmormântarea a avut loc, astăzi, 21 septembrie, ora 11.00, în localitatea de domiciliu: satul Strâmbeni, comuna Căldăraru, Județul Argeș.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu sa-i odihnească sufletul în pace!

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL, Director Penitenciarul Gaesti

 

 

 

S.C. ELJ AUTOMOTIVE S.A. TITU angajează personal! Compania face training la locul de muncă

S.C. ELJ AUTOMOTIVE S.A. TITU

angajează

  • OPERATORI MASE PLASTICE
  • PREPARATORI MASE PLASTICE
  • GESTIONARI, MECANICI, ELECTRICIENI

Cerinte

– Persoana dinamica, organizata si responsabila

-Experienta nu este necesara, compania ofera training si calificare la locul de munca

 

Beneficii Oferite

– Program de lucru de 8h/ zi, in ture de la 07.00 – 15.00/ 15.00 – 23.00/ 23.00 – 07.00;

– Salariu atractiv, spor noapte, spor ore suplimentare, prime, bonusuri de performanta;

– Tichete de masa;

– Transport gratuit;

– Calificare la locul de munca;

Relatii puteti obtine la sediul fabricii in Titu, strada Garii nr. 101 sau la tel: 0741571871, [email protected]

Tânără din Dâmboviţa, dispărută în Anglia! Familia a lansat un apel pe facebook

Foto sus: Diana Iordache

Disperare în familia tinerei Diana Iordache, originară din comuna dâmboviţeană Hulubeşti. Acesta trăieşte de ceva vreme în Anglia. De luni de la ora 18:00, cand a vorbit cu mama sa la telefon, Diana nu mai este de găsit. Familia nu a reuşit să mai ia legătură nici cu cea mai bună prietenă a fiicei lor. Şi aceasta a dispărut.

Mama Dianei a cerut sprijin pe facebook pentru găsirea tinerelor. „Vă rog să mă ajutaţi cu cel mai mic amănunt. Ultima dată când am vorbit cu fiica mea a fost luni seară, la ora 18:00. De atunci nu mai răspunde la nici un fel de apel, pe nici un fel de reţea, ” Cei care au informaţii despre Diana sau prietena ei  sunt rugaţi să sune la poliţie.

Georgiana Mihaela, prietena Dianei

Informare meteo: Vremea se răceşte în toată ţara! Temperaturi sub 18 grade

Fenomene vizate: răcire a vremii, intensificări temporare ale vântului;
Interval de valabilitate: 21 septembrie, ora 10:00 – 22 septembrie, ora 20
:00
 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul menționat, vremea va continua să se răcească în toată țara, devenind rece pentru această perioadă cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte.

Temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în sudul teritoriului și în zona de munte, cu viteze la rafală de 45…55 km/h.

Notă: Îndeosebi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova va mai ploua,  dar numai pe arii restrânse se vor cumula  peste 15…20 l/mp.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Recuperarea după naștere

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Experiența nașterii, ca și cea a sarcinii, este diferită pentru fiecare femeie, în funcție de mai mulți factori printre care vârsta, metabolismul, stilul de viață, moștenirea genetică, modul de gândire. La fel și recuperarea după naștere, fie pe cale vaginală, fie prin operație de cezariană, poate fi influențată de factori ce țin de respectarea indicațiilor privind îngrijirea și igiena personală, dieta, odihna și diferă ca experiență de la caz la caz. Și chiar dacă în popor se spune că după nașterea prin cezariană te refaci mai greu, modalitatea prin care este adus pe lume copilul nu face o diferență. „Medicina a evoluat. Refacerea după operația cezariană este una ușoară. Tot 2-3 zile după naștere stăm în spital, și după naștere naturală, și după cezariană. Dacă este vorba de mai multe nașteri, riscurile la cezariană sunt mai importante, dar nu în ceea ce privește refacerea”, clarifică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie și director medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Trebuie reținut că, indiferent că este vorba despre o naștere naturală sau una prin cezariană, recuperarea după naștere durează în jur de șase săptămâni, timp în care lăuza trebuie să facă mișcare ușoară pentru a activa circulația și a grăbi astfel recuperarea, firește fără a se suprasolicita, trebuie să păstreze curată incizia pentru a evita riscul de infecție, să consume multe lichide și să adopte o dietă bogată în vitamine și care să conțină proteine suficiente, să se odihnească în mai multe reprize pe durata întregii zile.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

CITEȘTE ȘI:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Marele avantaj al nașterii naturale

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Clisma, înainte de naștere

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Când inducerea travaliului devine necesitate

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Hemoragia postpartum

TÂRGOVIŞTE: Misiune imposibilă pentru doi pensionari! Să anunţe Electrica că nu au curent

O familie de pensionari din Târgovişte, care locuiesc pe strada 10 Mai la nr.33, stau de noaptea trecută fără curent şi au şanse bune să stea aşa mult şi bine. Cei doi au vârste trecute de 70 de ani. Dimineaţă, bătrânul a mers la sediul Electrica pentru a anunţa că tabloul electric al locuinţei nu se mai alimentează cu energie electrică. La sediul societăţii furnizoare, un paznic vigilent l-a întors din drum şi l-a trimis acasă spunându-i că nu se poate anunţa personal o defecţiune, ci trebuie sunat la numărul de urgenţă.

Bătrânul s-a întors în cartier şi a cerut ajutorul altor pensionari, ceva mai „tineri” pentru că nu se descurca să anunţe telefonic. Oamenii sună de azi dimineaţă, dar respectiva linie este ocupată continuu, probabil datorită celor care anunţă defecţiunile produse de ploaie. O singura dată, bătrânii au întrezărit o rază de speranţă, când a părut că apelul lor a fost preluat. Din păcate a fost doar un robot care a închis şi el la un moment dat.

Dincolo de faptul că probabil sunt foarte multe apeluri astăzi, trebuie reţinut că Electrica e foarte promptă când e vorba de încasat facturi şi tăiat curentul. De aceea ar trebuie să fie la fel de promptă şi la problemele oamenilor şi să creeze un sistem eficient pentru raportarea problemelor.

Pe această cale anunţăm că pe strada 10 mai, nr.33, Târgovişte, doi bătrâni au nevoie de ajutor.

UPDATE: La ora 19:00, după ce colegul nostru Gabriel Cristache a reusit sa prinda linia libera si a anuntat problema, o echipa Electrica a ajuns la familia de pensionari. Apropo, la Electrica te intreaba ca la poliţie, cu nume, adresa, telefon, tot tacamul….Asta daca ai noroc sa raspunda cineva!

Dă farmec casei tale cu mobilă de calitate de la IF. Stan Nicolae, care continuă tradiţia Stanmex

Mobilatul  locuinţei nu este sarcina stresantă, atunci când alegi mobilă de calitate, de care tu şi familia ta te poţi bucura ani la rând. În Târgovişte, depozitul de mobilă al IF. Stan Nicolae (fostul Stanmex) este alegerea ideală atunci când vrei mobilă de calitate la preţuri avantajoase. În plus, în funcţie de comandă, se oferă reduceri şi promoţii. Tot aici, mobilierul poate fi personalizat în funcţie  de culorile pe care le doreşti pentru casa ta.

Puteți admira modelele pe pagina de facebook Depozit de Mobila Targoviste, dar puteţi face şi o vizită în depozitul de la Calea Ialomiței din Târgoviște (vizavi de Apele Române). Pentru detalii: 0735 676 771.

Dacă vrei mobilă de calitate, la preţuri corecte IF. Stan Nicolae (fostul Stanmex) este soluţia pentru tine şi casa ta!

 

 

Un coleg de breaslă, la prima expoziţie personală ca artist plastic! Vineri, la Teatrul Tony Bulandra

Fostul realizator TV, Ciprian Ştefan Olteanu aduce, vineri, în faţa publicului târgoviştean prima expoziţie personală  – Forme în timp (lemn, piatră, metal). Vernisajul va avea loc de la ora 18:00, la Teatrul Tony Bulandara din Târgovişte.

Ciprian Ştefan Olteanu se inspiră şi se foloseşte de natură pentru creaţiile sale. Tânărul artist a început să combine lemnul cu patra şi metalul, în urma deselor drumeţii în natură, alături de familie.

Ciprian Ştefan Olteanu reuşeşte să dea noi valenţe formelor rupte din natură creând un dialog profund între structurile amorfe şi propriile sale idei. Prin intervenţii minore asupra lemnului, pietrei sau metalului, el face o trecere subtilă între abstract şi figurativ„, consideră pictorul Corneliu Drăgan despre creaţiile tânărului târgoviştean.

Ciprian Ştefan Olteanu este absolvent al Şcolii Populare de Artă, la clasa de pictură a lui Tiberiu Cercel. Ulterior, a obsolvit facultatea de drept. A lucrat în televiziune ca realizator de emisiuni de radio şi televiziune.  Ciprian provide dintr-o familie de artişti, tatăl său fiind pictor de biserici, iar mama pictor pe sticlă. Ciprian este căsătorit şi are 2 copii.

Expoziţia este una cu vânzare.

 


O remorcă de TIR, încarcată cu 11 tone de ceai, a ars pe Autostradă!

FOTO: ISU Dâmboviţa

Incendiu la o remorcă încărcată cu baloţi de ceai vrac, pe autostrada A1-km79 (pe raza comunei Petreşti). Condorm ISU, cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect ori neizolat corespunzător. Incendiul s-a produs în timp ce autocamionul era în mers, şoferul decuplând capul tractor de remorcă. Au ars elementele combustibile din structura remorcii şi cca.11 tone de ceai vrac sub formă de baloţi.

Pentru stingerea focului au intervenit: Detaşamentul de pompieri Găeşti cu 2 echipaje de intervenţie (2 autospeciale) şi Garda de intervenţie Topoloveni cu 1 echipaj de intervenţie (1 autospecială).