ortooxacell kiss2022.gif Flax

Şi la final de an, A.C.S. Phoenix Târgovişte îndeamnă la sport şi educaţie

Clubul a îngropat anul în aceeaşi linie după care se conduce: cu mişcare şi instigare la acţiuni social-educative. La evenimentul de sfârşit de an – Cupa Phoenix, la care a participat şi CSS 5 Paldors Bucureşti, reprezentat de  antrenor pe Doru Neagu, s-a jucat baschet şi a fost lansată o nouă acţiune socio-educativă – „Stop Manele”.

A.C.S. Phoenix, înfiinţat şi coordonat de Cristi Matei, Vasile Lupaşc, Dragoş Enescu, Cătălin Pupezescu şi Marian Enache, se apropie de al doilea an de existenţă. Este un club sportiv privat, care şi-a propus de la început să îmbine sportul – ca necesitate raportată la interesul scăzut acordat acestui domeniu în sistemul de învăţământ, cu activităţile educative – menite să  adauge cărămizi solide la formarea tinerei generaţii. Între aceste activităţi, amintim: un seminar pe teme istorce, un seminar anti-drog, întâlniri cu personalităţi din diferite domenii, acţiuni de ecologizare. Se adaugă acţiunea “Stop Manele”, care are ca scop atenţionarea celorlalţi cu privire la modelele pe care le aleg sau promovează. “Încercăm să schimbăm ceva, de aceea am luat atitudine. Ca părinte, nu vreau ca ai mei copii să fie asimilaţi de o cultură care promovează o muzică fără mesaj şi deseori vulgară. Mă deranjează când văd copii care ascultă manele. Nu e bine”, consideră Cristi Matei.

Cupa Phoenix a rămas la Târgovişte, în urma celor trei jocuri disputate: U12 A.C.S. Phoenix Târgovişte – baby baschet CSS 5 Bucureşti (fete), U14 A.C.S. Târgovişte – minibaschet CSS 5 Bucureşti (băieţi) şi „Tinere speranţe”- meciul celor care s-au implicat într-o măsură în eveniment (organizatori sau simpli părinţi). Acest trial baschetbalistic a fost posibil şi datorită implicării lui Octavian Ionescu, târgoviştean de origine, care a intermediat colaborarea cu CSS 5 Bucureşti. Copiii din Bucureşti s-au simţit bine la Târgovişte, unde au avut în program şi vizitarea Curţii Domneşti, cu explicaţii suplimentare din partea istoricului Vasile Lupaşc. Pentru participare, ambele cluburi sportive au primit câte o cupă, iar la sfârşit s-au împărţit cadouri – din partea organizatorilor şi suveniruri (mingi, carneţele, pixuri şi insigne) – din partea FRB, prin amabilitatea preşedintelui federaţiei, Horia Păun.

În 2015, A.C.S. Phoenix va continua programele de educaţie prin sport şi nu numai, adresate copiilor din Dâmboviţa şi nu numai.

acs phoenix_600x398 acs phoenix (5)_399x601 acs phoenix (4)_600x398 acs phoenix (1)_600x398 acs phoenix (3)_600x397 acs phoenix stop manele_600x398

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media