ortooxacell kiss2022.gif Flax

Pasiunea pentru tenis o poartă pe Oana Marinescu, elevă la Coresi, pe urmele Soranei Cârstea

Oana Marinescu, elevă în clasa a IV-a B, la Școala Coresi Târgoviște, este pasionată de tenis încă de mică și vrea să devină o  tenismenă de renume. Pentru acest obiectiv muncește în fiecare zi, dar ține, în același timp, pasul și la școală, fiind o elevă model. Prin urmare, timpul liber care îi mai rămâne tinerei este tot mai puțin, dar, pentru ea, tenisul merită toate sacrificiile din lume.

Oana spune că a început să joace tenis ca o modalitate de petrecere a timpului liber, pe la vârsta de 5 ani şi 8 luni şi a devenit activitatea principală şi cea mai importantă pentru  ea şi familia ei.

Târgovișteanca este  înscrisă la clubul de tenis al Soranei Cîrstea, „SORANA SP. CLUB TÂRGOVIŞTE”, pe care o admiră foarte mult, iar cel mai important premiu, de până acum, este câştigarea turneului ,,TROFEUL SIMONA HALEP” – Mamaia, iulie 2014. Oana spune, însă, că nu poate uita nici primul turneu câştigat la Ploieşti şi emoţiile trăite atunci.

,,Cu timpul liber este mai greu şi sunt conştientă că acesta devine inexistent pe măsură ce anii trec. Şcoală, teme, antrenament, turnee, drumuri prin ţară… cam ăsta e timpul meu. Recunosc, însă, că mă bucur de sprijinul doamnei învăţătoare şi al colegilor, pe care-i deranjez cu telefoane pentru a afla temele când lipsesc, fiind plecată în turnee. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi să am puterea de a continua să joc tenis şi, bineînţeles, să fac performanţă. Îmi place tenisul şi mai mult îmi place gustul victoriei, sentimentul acela când ştii că ai muncit şi că ai reuşit, că ai câştigat. Nu regret faptul că muncesc, pentru că ştiu că, dacă nu ar fi fost tenis, ar fi fost, probabil, altceva. Părinţii mei nu ar fi îngăduit să pierd vremea nefăcând nimic şi sigur aş fi fost ,,olimpică” la matematică”, spune Oana.

Cele două mari tenismene românce, la acest moment, Sorana  Cârstea şi Simona Halep, sunt modele pentru orice fetiţă care practică acest sport şi cu atât mai mult pentru Oana, care speră să o ajungă pe Sorana Cîrstea din urmă, să ducă numele oraşului Târgoviște, așa cum spune ea, „mai departe în istoria tenisului”.

La Oana în familie, tatăl este cel care iubește mult tenisul şi se ocupă îndeaproape de înscrierea la turnee şi de antrenamente. O vreme s-a antrenat şi cu el, dar îi place să creadă că nu mai face faţă acum. Părinţii micuței tenismene o sprijină foarte mult, tatăl fiind cel care organizează tot ce ţine de activitatea ei sportivă, iar mama  cea care se preocupă de activitatea şcolară.

Tenisul este un sport foarte costisitor, iar, așa cum se știe, toate cheltuielile sunt suportate de familie: antrenamente, echipamente, rachete, mingi, deplasări, cazări în diferite oraşe unde au loc turneele, taxe de concurs, în total, așa cum spune mama Oanei, ajungându-se la o cheltuială de aproximativ 2000 de lei pe lună.

Cu toate acestea, visul Oanei trebuie să meargă mai departe. Zilele acestea, tânăra tenismenă participă la Circuitul Naţional FRT – ,,Trofeul Sportul Studenţesc – Babolat” în Bucureşti.

oana marinescu tenis (1)  oana marinescu tenis (4) oana marinescu tenis (5)

WP_20150402_005

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media