ortooxacell kiss2022.gif Flax

Lotul de handbal CSŞ Târgovişte a fost lărgit

După o vară de antrenamente în aer liber sau în sală, echipa antrenorului Adrian Apostol de la CSŞ Târgovişte este mai pregătită pentru un nou sezon competiţional. „A fost o vară grea. Ne-am antrenat, am muncit mult. Anul trecut nu am avut cantonament vara, aşa că anul acesta avem din start un avantaj”, crede Ştefania Vlad, căpitanul echipei de minihandbal, o fetiţă firavă, dar puternică şi ambiţioasă.

Un alt avantaj este alăturarea la grupa de Junioare I a şase jucătoare de la echipa din Aninoasa, pregătită de prof. Ovidiu Rizescu. „După perioada de cantonamente, am început o colaborare cu domnul profesor, care a avut o echipă foarte bună la Aninoasa. Şase dintre elevele sale au venit la CSŞ Târgovişte să joace handbal de performanţă: 2 extreme, 2 interi, 1 centru şi 1 pivot”, explică antrenorul Adrian Apostol.

„Unii elevi se ocupă de şcoală şi nici de ea prea bine, în timp ce noi reuşim să facem două lucruri deodată”

Jucătoarele de la Aninoasa au luat parte la antrenamentele care în această săptămână s-au desfăşurat pe stadionul FC Chindia. „Venirea la CSŞ Târgovişte o să mă ridice foarte mult în plan sportiv. Antrenamentele sunt mai intense, dar ne adaptăm. În plus fetele sunt foarte de treabă şi ne-am integrat uşor. Îmi place handbalul pentru că e un sport de echipă ce mi se potriveşte şi ar fi frumos să ajung să joc la o echipă mare”, ne-a mărturisit Diana Mărgărit, elevă în clasa a XII-a, care practică handbalul de trei ani şi jumătate. Crede că participarea la antrenamente nu este o piedică în pregătirea pentru bacalaureat şi are un exemplu în colega sa de echipă Ana Maria Dogaru, în prezent studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pe un loc subvenţionat de la bugetul de stat. „Unii elevi se ocupă de şcoală şi nici de ea prea bine, în timp ce noi reuşim să facem două lucruri deodată. A fost greu în clasa a XII-a, dar am reuşit. Practic handbal de şase ani şi jumătate şi îmi doresc să ajung să joc la Turneul Final. Dorinţa asta mă face să nu renunţ”, spune tânăra care se pregăteşte acum, la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, să devină profesor de sport şi viitor antrenor.

Calificarea la Turneul Final de Handbal este de altfel obiectivul echipei CSŞ Târgovişte pentru sezonul competiţional 2015-2016. „După cantonamentele cu grupele de Junioare IV si Junioare I la mare, după antrenamentele pentru pregătire fizică pe stadion, de luni, 10 august, intrăm în sală, pentru pregătirea specifică”, adaugă Adrian Apostol.

Handbalul este un sport de tradiţie în România, care aduce practicanţilor multiple beneficii: dezvoltare fizică, îmbunătăţirea capacităţii de concentrare, dezvoltarea încrederii şi a aptitudinilor sociale ş.a. CSS Targoviste este singurul club dambovitean prezent in ultimii ani in turneele semifinale/finale de handbal romanesc.

css targoviste stadion (2)

css targoviste stadion

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media