ortooxacell kiss2022.gif Flax

Lavinia Olteanu, una dintre campioanele mondiale ale Târgoviştei: „Artele marţiale m-au format”

Lavinia Nicoleta Olteanu are 23 de ani şi practică arte marţiale de la vârsta de 6 ani, legitmată la Clubul Sportiv Târgovişte . A început pentru lecţii de autoapărare, dar a descoperit că este un sport care i se potriveşte şi care a ajutat-o în viaţă. „O vecină i-a sugerat mamei să mă înscrie la cursuri. L-am cunoscut pe sensei Daniel Munteanu şi apoi pe sensei Ionuţ Munteanu. Recomand copiilor şi tinerilor să încerce karate. Este un stil de viaţă. Este un sport care te disciplinează extraordinar de mult. Te dezvolţi mult mai repede, gândeşti mult mai matur la o vârstă fragedă. Datorită acestui sport sunt sigură pe mine şi ştiu ce vreau de la viaţă”, spune tânăra care are centură neagră 2 dani în stilul Shito Ryu.

Vrea să fie motivul pentru care să cânte din nou imnul României

Ea are în palmares numeroase medalii de aur la campionatele naţionale şi câteva medalii la cele internaţionale. „Cel mai mare rezultat la copii, a fost la Cupa Mondială, în 2002. Am ieşit campioană mondială la individual, dar şi cu echipa – alături de Alexandra Popoiag şi Brojbeanu Patricia. În 2012 am ieşit vicecampioană mondială, am obţinut de asemenea medalie de bronz la campionatul balcanic”, povesteşte succint Lavinia, care ţinteşte acum competiţiile internaţionale. „Vreau să mă fac cunoscută şi pe plan internaţional. Mi-am promis solemn că nu o să mă las de karate până nu o să se audă din nou imnul României la proba la care particip. Acesta este obiectivul meu şi o să muncesc cât mai mult să ajung acolo”, spune motivată sportiva din Târgovişte, care are experienţa recentă a unui campionat european. „EKF-ul din Finlanda, de la începutul acestei luni, a fost primul meu campionat de acest gen şi a reprezentat o experienţă inedită. A fost un campionat extrem de greu, cu cei mai buni sportivi din Europa. M-am analizat foarte bine. Am avut pregătire fizică, pregătire tehnică, mi-a lipsit în schimb pregătirea psihică. Am avut de a face cu adversare care au avut peste 15 campionate europene şi mondiale şi s-a văzut lipsa de experienţă la acest nivel”, este de părere Lavinia. Până la Mondiale, va participa în perioada 12-14 iunie la campionatul european de Shito Ryu din Slovacia.

Activitatea de arbitru o ajută ca sportiv

În prezent se antrenează mai mult singură pentru proba de kata (luptă cu un adversar imaginar). Vine din cand în cand la Târgovişte, la clubul sportiv la care este legitimată sau participă la stagii cu maeştri în arte marţiale, dar baza rămâne antrenamentul personal. „Când am venit în Bucureşti, la facultate, m-am antrenat la Dinamo Bucureşti, pentru kumite (proba de luptă sportivă-n.r.) dat fiind că ajungeam mai rar acasă, la Târgovişte. Dar după ce am terminat facultatea, am întrerupt antrenamentele pentru că trebuia să merg la muncă. Nu puteam fi în două locuri în acelaşi timp. Aşa că am început să fac iar kata. Am studiat mai mult singură, pe youtube. Am oglinzi la sala mea şi mă corectez singură. Sunt şi arbitru de kata şi asta m-a ajutat mult”, spune sportiva, care în prezent este instructor de aerobic, fitness şi kangoo jumps în Bucureşti. „Este un avantaj să fii şi arbitru, şi sportiv, pentru că îţi fixezi foarte bine în cap regulamentul, ştii ce se caută, poţi să-ţi corectezi greşelile pe care le vezi la alţi sportivi”, explică Lavinia Olteanu.

Spune ca nu va renunţa niciodată la pasiunea sa. „Artele marţiale m-au format. Am o personalitate, am un caracter, datorez totul artelor marţiale. Sunt ceea ce sunt acum datorită acestui sport, mă organizez mai bine, sunt autocritică, m-au ajutat să mă descurc foarte bine în tot ceea ce fac. ”

Lavinia Nicoleta Olteanu ne arată încă o data că pasiunea, dublată de talent şi mai ales de multă muncă, este secretul pentru performanţă, indiferent de domeniu.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media