Karate: Al 4-lea titlu de campioană naţională universitară pentru Rita Constantin, studentă a UVT

Rita, sportivă dublu legitimată la CS Komura Văleni de Munte şi la CS Târgovişte, a obţinut ieri a patra medalie de aur la Campionatul Naţional Universitar de Karate, la kumite -50 kg, competiţie ce a avut loc la U.N.E.F.S. Bucureşti. Ea ne oferă o frumoasă lecţie despre ambiţie şi despre cum sportul poate să schimbe vieţi.

Rita a crescut la orfelinat, dar pasionată de sport a făcut tot ce i-a stat în putinţă să participe la antrenamente de karate. “Neavând posibilitate să mă înscriu la antrenamente, am fost să mă interesez dacă pot să merg şi să privesc. Eram în clasa a VII-a. Karatele înseamnă educaţie şi disciplină şi de aceea m-a atras acest sport, pentru care am renunţat la multe şi care m-a schimbat foarte mult în bine”, spune Rita, în vârstă de 28 de ani, centură neagră 1 Dan, masterand în ultimul an la Universitatea Valahia Târgovişte.


Ea mai are în palmares numeroase medalii naţionale. “Am ţintit întotdeauna competiţii naţionale pentru că este ceva special să lupţi cu fete pe care nu le cunoşti şi să-ţi încerci astfel capacitatea sportivă”, crede sportiva, care este şi antrenor. “Vreau să transmit plăcerea de a face mişcare, mai mult decât dorinţa de a face performanţă”, ne mărturiseşte ea, recunoascătoare tuturor celor care au sprijinit-o de-a lungul carierei sportive şi în special antrenorilor Nicolae Pătraşcu, Ionuţ Munteanu şi Daniel Munteanu.

La Campionatul Naţional Universitar de Karate a mai participat un sportiv de la CS Târgovişte, Cosmin Suhan, vicecampion la kumite +84kg în 2014, de data aceasta nereuşind să ocupe un loc pe podium.

Sportivii târgovişteni au fost însoţiţi de arbitrul târgoviştean Daniel Munteanu.


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca