ortooxacell kiss2022.gif Flax

„Greul” dâmboviţean, din nou campion naţional de box. Cătălin Cristea a fost de neoprit la Târgu Mureş

2015 este un an de excepţie pentru Cătălin Cristea. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a devenit la mijlocul acestei săptămâni noul campion naţional al categoriei 91 de kilograme. „Greul” dâmboviţean şi-a dovedit supremaţia la Naţionalele de box desfăşurate la Târgu Mureş, după ce l-a învins la puncte în finală pe Ionel Jitaru, de la CSM Bacău, cu scorul de 3-0. Până la disputa din ultimul act, Cristea l-a depăşit în semifinale pe Adrian Popuţea (2-1), de la CSM Zalău, un alt boxer de calibru al României.

cristea pe podium

La al doilea titlu de campion în ultimii doi ani

Titlul cucerit de Cristea la Târgu Mureş este al doilea în ultimii doi ani. Preţioasa centură a mai fost câştigată de sportivul antrenat de Nicu Tamaş şi în urmă cu un, la Piatra Neamţ, dar la categoria 81 de kilograme. Prin acumularea a două medalii de aur consecutive la Naţionalele de seniori, Cristea va intra definitiv în analele boxului dâmboviţean. Tot în acest an, boxerul de la CSM Târgovişte a câştigat şi Centura de Aur – Nicolae Linca, de la Craiova. Marea dezamăgire al lui Cristea din 2015 a reprezentat-o lipsa de la Campionatul European din Bulgaria, cauză de o accidentare suferită la braţ, cu doar o zi înainte de plecarea lotului naţional la Sofia.

 

Tamaş: „Unul dintre cei mai mari sportivi dâmboviţeni”

Cucerirea unei noi medalii de aur de Cristea la Naţionale l-a bucurat nespus pe Nicu Tamaş, antrenorul secţiei de box de la CSM Târgovişte. „Mă bucură foarte mulr că sportivul nostru a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a Naţionalelor. Când am plecat la Târgu Mureş aveam unele temeri în privinţa sa, dar la cum a boxat în cele două meciuri, mi-am dat seama că el nu are cum să piardă titlul. O nouă mare performanţă care arată roadele muncii noastre. Să ajungi de două ori consecutiv campion naţional înseamnă un lucru extraordinar. După acest rezultat pot să afirm că acest sportiv este unul dintre cei mai mari sportivi pe care îi are judeţul Dâmboviţa”, ne-a precizat Nicu Tamaş. Alţi boxeri pe care a mizat CSM Târgovişte la Campionatul Naţional au mai fost Relu Împărăţel (49 kg) şi Andrei Băjan (52 kg), dar ambii au fost eliminaţi în primele faze ale întrecerii.

Distribuie:

Un comentariu la „„Greul” dâmboviţean, din nou campion naţional de box. Cătălin Cristea a fost de neoprit la Târgu Mureş”

  1. Încă din primi pași făcuți în lumea boxului am mizat pe acest sportiv ca va ajunge un mare campion și nu se va opri aici.succes cătăline și maistru tamas

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media