ortooxacell kiss2022.gif Flax

Gabriel Boriga se retrage de la Chindia! Va fi înlocuit, cel mai probabil, de pesedistul Eugen Pătraşcu

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că se retrage de la Clubul Chindia. Boriga a fost iniţiator al proiectului alături de Florin Popescu şi Gică Popescu şi reprezentant al consiliului local în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Am așteptat cu mare nerăbdare derularea evenimentelor post electorale din 2012 la nivelul județului Dâmbovița și vorbesc acum doar din punct de vedere sportiv. Am crezut că noii aleși nu vor călca pe cadavre doar de dragul politicii și că interesul târgoviștenilor și al dâmbovițenilor va prima în fața orgoliului politic. Din păcate, n-a fost să fie așa, iar Târgoviște și Dâmbovița sunt acum întoarse în timp cu 5 ani, adică exact la nivelul sub mediocru în care erau (și sportiv) în 2008.

Să ne aducem aminte, stând drept și judecând la fel, ce aveau municipiul reședință de județ și județul Dâmbovița acum 5 ani, după o dominație cvasi-totală a PSD… Aveau o echipă de fotbal în liga a 3-a, pe persoană fizică, ce nu avea nici în clin nici în mânecă cu orașul și….cam atât… Baschetul nu exista, voleiul dispăruse cam de când a ajuns PSD-ul la putere, singurele rezultate ceva mai importante înregistrându-se doar la sporturile individuale, la nivel de juniori … Pe scurt, Târgoviștea și Dâmbovița erau într-o mizerie sportivă totală …

În numai 4 ani, datorită eforturilor, nu ușoare și nici puține, în ciuda manevrelor josnice politice și media (nu ușoare și nu puține nici acestea), Târgoviștea a ajuns, cu sprijinul Consiliului Județean de la acea vreme, precum și a unui partener serios și de încredere (marele internațional român Gică Popescu) să devină unul din cele mai reprezentative orașe din punct de vedere sportiv ale României… Sute de mii de dâmbovițeni și târgovișteni au susținut, au aplaudat, s-au bucurat și poate au suferit alături de marile valori, de marile performanțe, de momentele unice pe care orașul și județul nostru le-au înregistrat în acești ani… Sunt performanțe istorice și greu de egalat de acum înainte. Pentru că politicul a înfrânt spiritul civic, pentru că, odată în plus, cârdășiile politico-mediatice au primat interesului orașului și județului, pentru că politrucii au călcat în picioare tradiția, performanțele, mândria Târgoviștei și a județului Dâmbovița…fără pic de jena și cu toată nesimțirea posibilă.

Tragedia a fost că în acest an, 2013, Consiliul Județean Dâmbovița a mandatat ca reprezentant în Adunarea Generală a Clubului Chindia o nulitate în domeniul sportului, un torționar media, un om care nu a reprezentat niciodată pe nimeni și nimic, o persoană care este în stare să se prostitueze media cu aceeași seninătate cu care mănâncă un mic sau bea o bere și l-a pus pe picior de egalitate cu o legendă vie a sportului românesc, fostul căpitan al echipei naționale a României și al Barcelonei, Gică Popescu, cu Rectorul Universității Valahia din Târgoviște și cu Primarul Municipiului Târgoviște pentru a stabili viitorul fotbalului târgoviștean.

În aceste condiții de otrăvire sportivă și a performanței, pe care eu nu le voi accepta niciodată, vă anunț că începând de astăzi, eu, Gabriel Boriga, Primarul Târgoviștei și om de sport cu mai multe performanțe naționale și internaționale decât toate lichelele politice și toate slugile lor media la un loc, mă retrag din acest proiect. Las locul sclavilor politici și lingăilor media să decidă spre binele sportului local.

Mă retrag cu regretul că din acest moment Târgoviștea, din cauza exclusivă a politicienilor și ziariștilor lachei, NU va mai exista pe harta sportului românesc la nici o disciplină sportivă de echipă. Mă retrag cu regretul că orgoliul politic și lipsa totală de spirit civic a conducătorilor politici ai județului au aruncat la gunoi sportul și zecile de mii de târgovișteni care aveau nevoie de acesta.

În același timp însă, mă retrag cu fruntea sus pentru că am pus umărul la readucerea echipei de fotbal Chindia Târgoviște în liga a doua după 10 ani, că am promovat echipa feminină de volei in Divizia A după 15 ani și că am dus Târgoviștea baschetbalistică pe cele mai înalte culmi ale gloriei sportive românești din toate timpurile.

O să-i las să-și arate acum valoarea, “pe teren” nu “în tribună” pe cei care, aleși de cetățeni să facă “dreptate până la capăt” sau doar parașutați în funcții de către aceștia, au pus cruce sportului târgoviștean și l-au îngropat adânc, pentru o foarte lungă perioadă de timp… La treabă, băieți!

Performanțe realizate în anii 2008-2013:

Baschet:          4 Cupe ale României din patru ediții disputate: 2009, 2010, 2012, 2013

3 titluri de Campioană Națională a României (2009, 2010, 2012) și vicecampioană națională (2013) din patru ediții disputate.

Trei participări în cupele europene inter cluburi după cum urmează: 2008-2009 Șaisprezecimi de finală în FIBA Europe Cup; 2009-2010 Sferturi de finală în FIBA Europe Cup; 2012-2013 Optimi de finală în EUROLIGA (cea mai mare performanță din istoria României)

Volei:               Promovarea în anul 2013 a echipei feminine de volei a CSM Târgoviște pe prima scenă a țării după o absență de 15 ani!

Fotbal:                        2008-2009, reînscrierea echipei din Târgoviște, sub titulatura CSM, după o lungă absență, în Divizia D. Promovarea echipei în Divizia C.

2010-2011 Alături de Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia Târgoviște și Gică Popescu se reușește  reînvierea  echipei Chindia Târgoviște și promovarea acesteia, după o lungă perioadă de timp, în Liga a II a. Chindia Târgoviște înregistrează cea mai mare medie de spectatori, la nivel național, din Liga a II a.”, a comunicat Gabriel Boriga.

 

Astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Târgovişte, Cristian Stan, anunţase că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri, 5 iunie, va exista şi propunerea înlocuirii reprezentantului CLM în AGA de la FC Chindia Târgovişte. Motivele invocate pentru această propunere, conform reprezentanţilor USL, este lipsa comunicării între reprezentantul în AGA şi consiliul local municipal. Propunerea PSD, pentru înlocuirea lui Boriga, este social democratul Eugen Pătraşcu, dar mâine, în cadrul lucrărilor CLM, pot apărea şi alte nume. Se pare, încă, că jocurile sunt făcute, în favoarea lui Pătraşcu.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media