ortooxacell kiss2022.gif Flax

Federaţie de MMA cu rădăcini târgoviştene

Federaţia este concretizarea muncii de peste 20 de ani în arte marţiale, timp în care târgovisteanul a studiat şi a luptat în diverse stiluri pentru a-şi perfecţiona un sistem pentru propriile lupte şi apoi pentru ceilalţi sportivi de Arte Martiale Mixte (MMA). “Dacă eu nu am reuşit să ajung la competiţii internaţionale, o să-mi duc elevii pe culmi înalte. Vreau să ajut copiii, tinerii, adulţii şi bătrânii să aibe un mod de viaţă sănătos, echilibru interior şi voinţă de fier”, explică fostul multimplu campion naţional în arte marţiale mixte.

A năzui, a căuta, a găsi si a nu ceda ar fi, pe scurt, etapele drumului spre succes

Viorel Staicu demonstrează elevilor sai şi nu numai, că succesul însemană efort, sacrificiu şi mai ales perseverenţă. Traseul nu a fost uşor, fiind unul de continue căutări şi dorinţă de perfecţionare. “Momentul cheie s-a produs în ianuarie 1997, când am început să-mi caut locul în arte marţiale. Am început studiul mai multor maeştri ca Bruce Lee, Oyama, Ueshiba şi al unor luptători, precum Gracie, Wallace şi alţii. Nu am refuzat nicio luptă cu amatori sau profesionişti, indiferent de stilul de luptă”, povesteşte Viorel Staicu.

În anul 2000 a descoperit sistemul Sei Budokai. “Eram ca un ronin, adică samurai fără stăpân, când am dat peste Sei Budokai Karate – singurul sistem care se aseamănă cu MMA-ul”, îşi aminteşte târgovişteanul, care din 2001 şi până în 2004 a fost campion neînvins în acest sistem de MMA, în care a fost autodidact.

În 2005 a înfiintat propriul club sportiv – Ager Club – prin care a adus la Târgoviște multe medalii, cu elevii pregătiţi de el.

În 2012 altfel de rezultate şi-au facut apariţia: “au venit solicitări din partea elevilor pentru a deschide filiale Ager-Club în ţară”, sistemul său de luptă fiind tot mai căutat. În octombrie 2012 Viorel Staicu s-a întâlnit cu mai tânărul Sebastian Haidu, de la Cluj Napoca. “El avea aceleaşi planuri ca şi mine. Au urmat şedinţe tehnice şi stagii de pregătire la Cluj-Napoca, la care au participat zeci de sportivi din România. Pasul următor a devenit astfel firesc: înfiinţarea unei federaţii de MMA – lucru înfăptuit în luna mai a acestui an.”

Primul eveniment ORAMMA are loc la Târgovişte

Federatia organizează stagii de pregătire şi competiţii de MMA. Primul stagiu este programat pentru perioada 5-7 iulie, la Târgovişte. Aici va avea loc un stagiu MMA, însemnând în cele 3 zile, 4 antrenamente a câte două ore cu Viorel Staicu şi o sedinţă tehnică, în care vor fi prezentate obiectivele federaţiei. “Este un stagiu de pregătire mic, dar uşor-uşor mi-am propus să aduc Europa la Târgovişte”, spune încrezător preşedintele ORAMMA.

 STAGIU_TARGOVISTE_151

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media