ortooxacell kiss2022.gif Flax

“Centura neagră nu e o linie de sosire, ci abia începutul cursei”

La 14 ani, Cătălina Gabriela Vişan, sportivă legitimată la CS Târgovişte, oferă un exemplu de determinare în autodepăşire. Aparent firavă, corpul minion ascunde o forţă interioară slefuită prin practicarea artelor marţiale. “Practic karate shito-ryu de şapte ani. Am început în 2007. Mi-am dorit să practic un sport, iar părinţii mi-au sugerat artele marţiale, pe sensei Daniel Munteanu. Am învăţat să mă apăr singură, am devenit mai sigură pe mine, am învăţat să-mi înfrunt emoţiile. În prezent, mă antrenez şi cu Daniel Munteanu, şi cu Ionuţ Munteanu. Le datorez la fel de mult”, mărturiseşte Cătălina.

catalina visan (3)

Tânăra târgovişteancă este multiplu medaliată la competiţiile naţionale şi internaţionale. “Pentru mine, lista celor mai importante rezultate începe cu locul I la Campionatul Naţional de Karate Interstiluri şi poate continua cu medaliile de bronz de la Campionatul European de Karate Shito-Ryu şi cu locul III la Campionatul European de Karate Goju-Ryu”, spune sportiva. “Rezultatele sunt mulţumitoare, dar întotdeauna este loc de mai bine”, crede Cătălina, al cărei palmares sportiv este totuşi impresionant:

Locul I – Campionatul Naţional de Karate Shito-Ryu 2013
Locul I – Campionatul Naţional de Karate Shito-Ryu 2014
Locul III – Campionatul European de Karate Shito-Ryu 2013
Locul III – Campionatul European de Karate Shito-Ryu 2014
Locul III – Campionatul European de Karate Goju-Ryu 2014
Locul I – Cupa României la Karate Shito-Ryu 2011, 2012, 2013, 2014
Locul I – Cupa Saishin 2013, 2014
Locul I – Openul Internaţional al României la Karate 2014
Locul I – Campionatul Naţional de Karate Interstiluri 2014
Locul I – Campionatul Naţional de Karate Traditional 2012, 2013
Locul I – Campionatul Naţional de Kobudo 2012, 2013

catalina visan (4)

“Nu pot să renunţ la ceva ce-mi place”

Cătălina are centura neagră în stilul Shito-Ryu, dar consideră că abia acum începe să descopere ce înseamnă karate. “Am crezut că atunci când o să ajung la acest nivel, o să fie un capăt de drum. Însă centura neagră nu e o linie de sosire, ci abia începutul cursei”, spune cu entuziasm sportiva care are un obiectiv clar, în plan sportiv: “Îmi doresc să fac să fie cântat imnul României la competiţiile internaţionale la care particip”.

În rest, şi-a propus să nu capituleze pe niciun plan. “Îmi doresc să nu dezamăgesc pe nimeni, să am rezultate bune şi la karate, şi la şcoală. Cred că dorinţa să reuşesc, să fiu printre cei mai buni mă ajută” consideră adolescenta, o elevă preocupată de învăţătură. Ea urmează cursurile Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, la profil Matematică-informatică, deşi este pasionată de literatură şi limbi străine. “ Am ales acest profil ca să pot avea mai multe opţiuni pe mai departe. Nu sunt talentată ca la limbile străine, aşa că la matematică şi informatică trebuie să învăţ mai mult. Una dintre opţiunile pentru profesie este aceea de a fi translator de coreană, alta – aceea de programator. Orice aş alege, iau în considerare o carieră sportivă intensă. Oricât de ocupată aş fi, îmi voi face timp pentru antrenamente. Nu pot să renunţ la ceva ce-mi place” – spune hotărâtă Cătălina Vişan.

catalina visan catalina visan (5)

catalina visan (1)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media