Studenții și profesorii de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic au împărțit bucurii copiilor nevoiași

În cadrul programului socio-educaţional Oameni pentru oameni, marți, 19 decembrie, cadrele didactice ale Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic – Universitatea Valahia şi studenţii înscrişi la Programele de Formare Psihopedagogică, Nivel I şi II, au organizat o acţiune cu scop caritabil la Centrul de zi Arlechino din Târgoviște.

Transformaţi în spiriduşi ai lui Moş Crăciun, studenţii, însoţiţi de mentorii lor, au reuşit să aducă zâmbetul pe feţele celor 18 copii, cu vârste între 8 şi 13 ani, care beneficiază de serviciile Centrului de zi Arlechino. Activitatea a constat în donarea unor rechizite, cărţi,  jucării,  produse alimentare, în special dulciuri, precum şi obiecte vestimentare, către beneficiarii  acestui centru.

Gazdele au pregătit un frumos program de colinde prin care au dăruit, la rândul lor, clipe de bucurie oaspeţilor.


Această activitate se doreşte a fi un punct de plecare în derularea unui program socio-educaţional mai amplu, ce presupune implicarea sistematică a studenţilor înscrişi la Programele de Formare Psihopedagogică în acţiuni de voluntariat, realizate în beneficiul copiilor din Centrul de zi Arlechino şi din alte centre sociale de pe raza municipiului Târgovişte şi din împrejurimi.

Aşa cum afirma şi dna. Denisa Apostol, directorul Centrului de zi Arlechino, toţi beneficiarii serviciilor oferite de acest centru sunt elevi silitori, motivați să învețe, conștientizând deja faptul că educaţia reprezintă singura lor şansă pentru a depăşi problemele economice şi sociale cu care se confruntă familiile lor.

Acțiunea caritabilă organizată sub egida D.P.P.D. a reamintit tuturor celor prezenți că iubirea, grija față de aproapele nostru, recunoștința sunt sentimente care înnobilează și purifică sufletul, sentimente care aduc oamenii mai aproape de oameni…

 

 

 

 


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: