ortooxacell kiss2022.gif Flax

Cum să alegi carnea de miel în 6 paşi!

Carnea de miel este vedeta mesei de Paşti alături de ouăle colorate în roşu aprins şi pasca bine rumenită. Fie că optaţi pentru o friptură la cuptor, tradiţionala ciorbă de miel sau drob, trebuie să fiţi foarte atenţi la carnea pe care o cumpăraţi. Gazeta Dâmboviţei vă prezintă 6 paşi pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a nu avea surprize neplăcute la masa de sărbătoare.

Carnea de miel este destul de pretenţioasă şi necesită condiţii de depozitare şi preparare specifice pentru a nu se altera. Până să ajungă pe masa dumneavoastră, trebuie să vă asiguraţi că aţi făcut o alegere bună.

Prima oprire- magazinele avizate sanitar! Nu cumpăraţi carne de miel de la vânzătorii ambulanţi pentru că riscaţi să vă îmbolnăviţi. Carnea trebuie achiziţionată din spaţiile special amenajate şi trebuie să verificaţi atent ca produsul să aibă ştampila sanitar veterinară care atestă faptul că animalul sacrificat a fost sănătos.

Pasul doi- asiguraţi-vă că produsul este proaspăt! Carnea nu trebuie să aibă o suprafaţă lipicioasă, nu trebuie să miroase urât şi trebuie să fie elastică. Carnea proaspătă are o culoare rozalie! Dacă produsul nu are elasticitate şi a căpătat o culoare cărămizie, atunci renunţaţi deoarece carnea este veche.

Pasul trei- verificaţi carnea pentru a vedea dacă provine cu adevărat de la miel şi nu un alt animal! Carnea de miel trebuie să fie sănătoasă. Animalul nu trebuie să cântărească mai puţin de 12 kg. Nu cumpăraţi înainte de a cere vânzătorului să vă arate capul şi copitele mielului. Dacă optaţi pentru anumite organe pentru prepararea drobului, cereţi vânzătorului să vi le ofere direct din carcasa mielului, pentru a nu avea surprize.

Pasul 4- mai ieftin nu înseamnă mai bun! Un kg de carne al unui animal viu pleacă de la 13 lei, iar la carcasă -25 de lei. Verificaţi cu atenţie preţul şi nu vă lăsaţi păcălit de produsele mai ieftine, altfel riscaţi să vă treziţi cu altă carne în sacoşă.

Pasul 5- preveniţi, ca să nu ajungeţi să trataţi! Dacă aţi cumpărat carne care nu pare proaspătă sau aveţi dubii, mergeţi cu produsul la circumscripţiile sanitar-veterinare din oraş pentru verificare.

Pasul 6- depozitarea! După achiziţionare carnea de miel trebuie depozitată la temperaturi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius pentru a nu se altera.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media