Specialiștii în pomicultura dâmbovițeană estimează 3000-4000 de hectare de culturi afectate de îngheț. Urmează verificările în teren

Situație critică în pomicultura dâmbovițeană, după zilele de îngheț care au distrus mare parte din culturile pomicole de pe Valea Dâmboviței.

Pragul de îngheț a fost depășit. Nu ne-am mai întâlnit cu așa ceva. Pierderile vor fi substanțiale, a declarat Ion Oprea, directorul Direcției Agricole Dâmbovița, care estimează, la acest moment, că aproximativ 3000-4000 de hectare de culturi pomicole au fost afectate. Au fost primite informări în acest sens din localitățile Cândești, Malu cu Flori, Voinești, Bărbulețu, Pietrari și urmează Văleni.

Potrivit directorului inginer Ion Oprea, la sâmburoase pierderile vor fi de 100%, dar mai există speranțe la culturile care nu aveau florile deschise, drept urmare abia peste două săptămâni se va face centralizarea finală a pierderilor, urmată de trimiterea datelor la Minister, care va decide ce se va întâmpla cu despăgubirile.

Inginerul Ion Oprea spune că, deși pomicultorii au aprins focuri pentru a încălzi culturile, nu au reușit să facă mare lucru.

E jale pe Valea Dâmboviţei! Înghețul a distrus culturile pomicole

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns