ortooxacell kiss2022.gif Flax

Proiect vizând dezvoltarea unei atitudini civice și de participare publică a tinerilor, la viața comunității, finanțat de CJD

Comunicat de presă

 

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit astăzi, 7 noiembrie 2017, conferința de presă organizată în parteneriat cu Asociația „Niloran” – în cadrul proiectului „Tineri dâmbovițeni pentru comunitate”.

Proiectul pune accent pe educația non-formală, ce presupune sesiuni de training-uri pe tema implicării tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în viața comunității și apropierea lor de instituțiile care gestionează viața publică. Acestea se vor desfășura la mai multe instituții de învățământ preuniversitar din Târgoviște – Liceul „Voievodul Mircea”, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”.

La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, inspectorul școlar general adjunct, Cristina Stroe, reprezentanții Asociației „Niloran” – Nicu Tașcă, președinte, și Gabriela Rînciog, vicepreședinte, Anda Alecu, directorul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și este implementat de Asociația „Niloran”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, având ca scop principal creșterea gradului de informare a tinerilor asupra vieții comunității și dezvoltarea unei atitudini civice și de participare publică. Asociația „Niloran” este o organizație de tineret cu experiență importantă în domeniul participării publice, având o activitate de aproximativ nouă ani în domeniul educației non-formale. În cadrul celei de-a II-a sesiuni din acest an, proiectul „Tineri dâmbovițeni pentru comunitate” a câștigat o finanțare nerambursabilă din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița.

Bugetul total al proiectului este de 16.635 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 14.985 lei (90%), iar a Asociației Niloran – 1.650 lei (10%).

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat importanța acestor acțiuni în rândul tinerilor: „Mă bucur că noi, Consiliul Județean Dâmbovița, suntem parteneri în cadrul acestui proiect, menit să sprijine tinerii dâmbovițeni în luarea unor decizii ce privesc viitorul lor. Vreau să mulţumesc pentru implicare în cadrul proiectului Inspectoratului Şcolar Judeţean și  reprezentanţilor celor 3 licee care au fost de acord să se implice în acest proiect. Este vorba despre Liceul „Constantintin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „Ienachiţă Văcărescu” şi Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea” din municipiul Târgovişte. Astăzi şi mâine vor avea acţiuni în cele 3 licee și  sper ca acest proiect să fie un nou început, sper să dovedim faptul că suntem în stare să implementăm proiecte în parteneriat cu reprezentanți ai unor ONG-uri (…) Eu cred că trebuie să încercăm să facem, gradual, această informare a tinerilor, cei care într-un fel sau altul vor decide soarta acestei ţări.”

La rândul său, inspectorul școlar general adjunct, Cristina Stroe, a adăugat: „Ne bucurăm că suntem parteneri într-un astfel de proiect, deoarece sunt importante astfel de activităţi, adevărate exerciţii de democraţie participativă, în care tinerii noştri vor învăţa că este important să devină cetăţeni activi în cadrul comunităţii. Sperăm ca ei să-şi dezvolte o atitudine proactivă, să identifice probleme, nevoi ale comunității, să găsească soluţii ale comunităţii, să-şi identifice un rol important în comunitate şi, de ce nu, să-şi dezvolte o carieră pornind de la acest rol. Sperăm ca acesta să fie doar unul din multele proiecte pe care le vom derula pe această temă. La activitate vor participa peste 100 de elevi şi, la final, sper ca noi toţi să spunem că a reprezentat un beneficiu, un câştig pentru elevi, pentru noi, cadrele didactice, şi pentru comunitate.”

Președintele Asociației Niloran, Nicu Tașcă, a subliniat importanța pe care o are participarea publică a tinerilor – prin identificarea rolului pe care îl pot îndeplini în comunitatea locală, prin informarea și creșterea interesului lor pentru comunitatea locală, pentru creșterea competitivității lor pe piața muncii.    

 

 

  Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media