OPINIE: Bursa Locurilor de Muncă a devenit Bursa Ajutoarelor de Șomaj

Recenta “Bursă a locurilor de muncă” nu a reușit nici de această dată să atragă doritori să semneze contracte de muncă. Din datele prezentate oficial, 64 de agenți economici au oferit 694 de locuri celor 721 de participanți la bursă.  Am mai aflat că numai 157 de persoane au fost selectate în vederea angajării și din experiența anilor trecuți probabil mai puțin de jumătate chiar vor încheia un contract de muncă. Adică din peste 700 de participanți, se vor angaja mai puțin de 100!   Sau altfel spus din 694 de locuri de muncă oferite, circa 600 vor fi în continuare vacante.

În acest caz, de ce se mai organizează o astfel de bursă a locurilor de muncă?

Numai pentru ca beneficiarii de șomaj să-și poată ștampila hârtiuța atât de necesară încasării pe mai departe a șomajului? Nu pare ciudat că mai mult de jumătate dintre participanți, odată ce oficialii își încheie discursurile încurajatoare pleacă din sală făcând coadă numai la ștampila salvatoare?  Mai mult de jumătate nici măcar nu trec pe la standurile angajatorilor! Nu-i interesează sub nicio formă ce locuri de muncă sunt vacante. Interesul este strict legat de obligația de a fi prezent la bursă ca să-și ia șomajul pe mai departe.

Este adevărat că astăzi, nimeni nu poate fi obligat să muncească. Unii se descurcă bine din ajutoare sociale. Alții, din ajutoarele de șomaj se descurcă la fel de bine. Și unii și alții, cu ceva muncă la negru în plus, se descurcă și mai bine.

Mai rămâne o singură problemă: cine ocupă locurile de muncă vacante? Sper ca autoritățile să caute un răspuns, nu de alta dar locurile de muncă vacante nu produc taxe și impozite!

Valentin Calcan   

Asociația Turistică Peștera-Padina

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns