UE în regiunea mea: Proiecte de succes din România

Până pe 14 iunie, Comisia Europeană invită toți cetățenii să descopere proiectele europene de succes, din vecinătatea noastră, prin intermediul a patru inițiative diferite, cuprinse în ediția de anul acesta a campaniei „Europa în regiunea mea”. În România, investițiile realizate în timp, prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, aduc beneficii și rezultate excepționale în domenii diferite, de la protecția mediului și reducerea poluării în marile orașe, până la cooperare trans-națională în probleme de mobilitate. Vă invităm să vizitați unul dintre cele 44 de astfel de proiecte din toate regiunile țării, să participați la un concurs de fotografii, o vânătoare de proiecte și un concurs de blogging.

Transport public mai bun pentru un oraș dinamic

Investițiile Uniunii Europene, finanţate de Politica de coeziune a UE, au adus în municipiul Cluj Napoca aproape 11 milioane EUR din FEDR pentru modernizarea uneia dintre cele mai intens utilizate linii de transport din oraș. Astfel, între stațiile recent renovate, circulă acum tramvaie electrice noi, care nu doar că sporesc viteza și siguranța călătoriilor, ci asigură și un aer mai proaspăt în acest oraș dinamic, grație serviciilor la bord de înaltă calitate. Totodată, datorită acestor investiții, timpul de călătorie s-a redus la jumătate, evitându-se aglomerațiile și reducându-se considerabil poluarea fonică. Autoritățile clujene estimează că noile tramvaie, căi de rulare și stații vor genera o creștere cu 10 % a numărului de călători.

Furnizare de tehnologie pentru campioni


Micul oraș din regiunea Nord-Est a României, Roman, este casa unui alt proiect finanțat prin Politica de coeziune a Uniunii Europene. Compania romașcană Ratis Serv a reușit să se extindă pe plan global în urma unei investiții europene de 110.000 euro în echipamente și utilaje de înaltă calitate. În urma acestor investiții societatea a reușit să încheie contracte cu nume gigantice precum Boeing, Airbus și Renault.

Compania din regiunea de nord-est a României a înregistrat unul dintre cele mai mari succese ale sale în 2013, când a livrat piese pentru mașinile de Formula 1 marca Renault, dintre care una a câștigat campionatul mondial de Formula 1!

 

Bulgaria și România sunt acum și mai aproape

În 2013 s-a inaugurat un al doilea pod între Calafat (România) și Vidin (Bulgaria), înlocuind feriboturile care făceau legătura între cele două orașe. După investițiile din partea Comisiei Europene, în valoare totală de 70 de milioane de euro, noul pod asigură o legătură rutieră și feroviară oportună între cele două state membre, stimulând colaborarea între cele două țări și pregătind terenul pentru noi proiecte de infrastructură peste Dunăre.

 

Descoperiți, participați și câștigați excursii în întreaga Europă!Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca