ortooxacell kiss2022.gif Flax

2014 lumânări vor lumina anul acesta Calea Luminii la Târgoviște

 

În Joia Patimilor, pe 2 mai, 2014 lumânări vor fi aprinse pe Calea Luminii, ajunsă anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, așa cum am aflat de la pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu, cel care a pus bazele acestui proiect, despre care el spune că a fost inițial un battering (provocare), care s-a transformat într-un eveniment simbol al Sărbătorilor Pascale la Târgoviște, iar în ultimii ani a fost preluat și de alte orașe ale țării. În plus, în afara faptului că tot mai multe persoane se alătură în fiecare an pe Calea Luminii, așa cum spune  pictorul Șerbănescu, și ecourile din afara țării sunt tot mai multe.

Evenimentul va începe undeva la ora 19.30, din fața Mitropoliei Târgoviște, de unde la ora 20.30, pentru a doua oară de când este organizată Calea Luminii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON va aprinde prima lumânare. De la Mitropolie, Calea Luminii va continua, pe o porţiune de 1 kilometru, spre Piața Mihai Viteazul, iar de acolo pe Bulevardul Castanilor, până la gară, urmând ca manifestarea să dureze până după ora 24.00.

La manifestare vor contribui, ca în fiecare an, mai multe instituţii dâmboviţene, printre care primăria Târgovişte, care va oferi lumânările, 2014 la număr, pentru că în fiecare an se pune una în plus.

“Este un gest de lumină, pe care târgoviștenii îl fac de 14 ani încoace, indiferent cine a fost la conducerea județului și a orașului, iar anul acesta avem și sprijinul Patriarhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON fiind cel care va aprinde prima lumânare, pe treptele Mitropoliei”, spune Mihai Șerbănescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media