ortooxacell kiss2022.gif Flax

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Vizite mai dese la medicul specialist

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa  prin intermediul email-ului, la [email protected]

Frecvenţa vizitelor la medicul obstetrician este determinată de parametrii în care evoluează sarcina. “În condiţiile unei sarcini normale, frecvenţa vizitelor la medicul specialist ar trebui să fie o dată pe lună, la început în primul trimestru o dată la două săptămâni, la fel în ultima lună din trimestrul al treilea. Dar dacă sunt probleme, pot fi şi mai dese” explică dr. Andrei Tomescu.

Vizite mai dese decât  în urmă cu 20-30 de ani este un lucru impus de la sine, analizând factorii socio-economici şi nu numai. “Înainte femeile năşteau mai mulţi copii, iar dacă unul dintre ei murea sau avea probleme drama nu era atât de mare. Acum cuplurile nasc un copil, maxim doi şi atunci când apare o problemă este o adevărată dramă. Pe de altă parte, înainte, mama năştea primul copil la 16-18 ani. În ziua de azi femeile urmează mai întâi cariera, iar copilul apare după 30-35 de ani şi intervin riscurile legate de vârstă. Se adaugă factorii socio-economici, factorii alimentari care nu se compară cu alimentaţia din ziua de astăzi. Date fiind toate aceste aspecte, în ziua de astăzi o sarcină trebuie mai atent urmărită” detaliază medicul specialist Andrei Tomescu.

Doctorul atrage de asemenea atenţia asupra unui alt fapt: starea de bine a gravidei nu este un indicator fidel al unei sarcini normale. “Sunt lucruri care nu se simt şi trebuie evitate sau descoperite la timp”, subliniază încă o dată dr. Andrei Tomescu importanţa vizitelor mai dese la medicul obstetrician. “Erau şi înainte probleme, dar nu se ştia de ele. Erau multe probleme pe care copiii le-au avut după naştere – sechele neuro-motorii, sechele psihice – care pot fi legate de dezvoltarea sarcinii în cele nouă luni de sarcină intrauterină. Nu exista tehnologia de acum, care vine în ajutorul medicilor şi în beneficiul gravidelor.”

demo_news_tomescu

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obsterică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinatori, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media