ortooxacell kiss2022.gif Flax

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Beneficiile terapeutice ale steriletului

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

Abordăm astăzi un subiect de interes pentru toate femeile, nu numai gravide: contracepția prin dispozitiv intrauterin, cunoscut ca sterilet. Steriletul este introdus în uter unde limitează atât contactul spermei cu ovulul, cât și implantarea acestuia dacă este fecundat. Metoda de contracepție este recomandată de medicii ginecologi femeilor care au născut, însă adresabilitatea steriletului este mult mai largă, mai ales în condițiile în care au apărut tipuri de dispozitive intrauterine avansate tehnologic, cu mai multe beneficii pentru organism decât efectul contraceptiv. „În ultimii 10-15 ani au apărut sterilete cu implanturi de progesteron, care au indicații terapeutice, în cazuri de exces de estrogen, sângerări uterine, cancer de endometru, menstruații abundente ș.a. „, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie și director medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Recomandarea uneori limitată la femeile cu nașteri se explică prin faptul că steriletele obișnuite cu fir de cupru sau aur, folosite în urmă cu mulți ani, au ca reacții secundare și infertilitatea, dacă sunt utilizate pe perioadă îndelungată. Inserarea unui dispozitiv intrauterin se realizează de către medicul ginecolog, în urma unui control de specialitate. Este una dintre cele mai folosite metode contraceptive la nivel mondial.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media