ortooxacell kiss2022.gif Flax

Află care sunt cele mai periculoase mărci de ciocolată! Şi tu le-ai cumpărat măcar o dată!

Reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) au avut o curiozitate: sa afle cate E-uri contin marcile de ciocolata puse in vanzare pe piata autohtona.

Conform studiului, pe primul loc in acesta ierarhie a E-urilor continute de ciocolata, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine). Sapte E-uri contin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel si cea cu visine) si Heidi Grand Or Florentine.

In schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu crema de rom) si Poiana (cu frisca si capsune) au in compozitie cate sase E-uri.

Cinci astfel de aditivi contin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Africana (cu crema de banane) si Milka Raspberry Cream.

In continuare urmeaza Africana (cu crema de cappuccino), Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fara zahar, cu cate patru E-uri.

In schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu contin niciun E.

E-urile sunt nocive, provoaca alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, tulburari ale tubului digestiv, tulburari nervoase si cresterea colesterolului.

Cei mai des intalniti aditivi din compozitia ciocolatei sunt: E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 – acid carminic, E200 – acid sorbic, E1103 invertaza, respectiv E322 – lecitina din soia, E476 poliglicerol poliricinoleat si E 330 acid citric. Dintre cei opt, primii cinci sunt considerati periculosi pentru sanatate.

Nutriționiştii recomandă ca astfel de dulciuri să fie inlocuite cu legume si fructe.  (sursă: Healty România)

Distribuie:

Un comentariu la „Află care sunt cele mai periculoase mărci de ciocolată! Şi tu le-ai cumpărat măcar o dată!”

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media