ortooxacell kiss2022.gif Flax

Adrian Ţuţuianu versus Spitalul Judeţean: Cine pe cine minte în cazul Tomografului?

Declaraţiile incendiare făcute astăzi de preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, cu privire la aspecte ce ţin de Spitalul Judeţean sunt contrazise, cu documente, de surse din cadrul unităţii medicale. Adrian Ţuţuianu fie a ştiut adevărul, dar a preferat să nu-l spună, ca să mai câştige o rundă în războiul contra conducerii spitalului, fie nu a avut informaţiile corecte, situaţie care îl pune într-o postură neplăcută. Ţuţuianu a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că celebrul Computer Tomograf nu funcţionează din lipsa unei autorizaţii de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Nuclear. A mai precizat că se vor face demersuri pentru obţinerea ei. Doar că autorizaţia cu pricina a fost obţinută de spital, încă din data de 3 septembrie şi este valabilă 5 ani. Paula Chiţescu este, conform acesteia, medicul responsabil pentru securitatea radiologică (Foto 1). Oficialii spitalului spun că tomograful va fi folosit în cel mult o săptămână.

 Al doilea aspect este legat de recepţia lucrării.  Preşedintele CJD spune că nu s-a făcut recepţia finală a corpului C, din cauza unor probleme de construcţie şi că nu va semna un asemenea document.  Însă, conform unui proces verbal din data de 8 august, CJD nu mai are nicio astfel de treabă cu tronsonul 1, corpul C, care a fost predat la acea dată Spitalului Judeţean.  Mircea Nistor, Radu Sorin, Marian Popescu, Dan Dumitru, Carmen Marcu şi Lenuţa Iorga au semnat din partea CJD ca achizitor şi Ionel Bănescu, Rodica Nicolae, Silviu Haiducu şi Florin Peneş din partea Spitalului ca beneficiar (Foto 2 şi 3). În anexele documentului de predare-primire apare şi executantul, iar spitalului i-au fost predate pe lângă clădire şi toate dotările medicale. E adevărat că există mai multe observaţii trecute în anexe, dar predarea corpului C s-a făcut cu acordul ambelor părţi.

 „De ce nu s-a pus în funcţiune? Pentru că bolnavii sunt căraţi de luni de zile la Polimed, cu salvarea spitalului judeţean, iar banii se încasează acolo”, a mai spus Ţuţuianu. Surse medicale spun însă că spitalul nu a lucrat cu Polimed. Există două contracte încheiate pentru prestarea acestor servicii de către doi furnizori acreditaţi: Almina şi ProLife. Pacienţii sunt transportaţi cu ambulanţa spitalului în situaţiile în care aceştia sunt urgenţe medicale şi nu pot fi lăsaţi pe cont propriu. Cât despre plată, sistemul este următorul: pacientul merge cu foaia de trimitere la clinică, face investigaţia, clinica facturează serviciul către spital. Unitatea medicală verifică factura prin compartimentul de audit, după care acesta ajunge la Casa de Asigurări de Sănătate. Casa decontează banii spitalului, iar acesta la rândul său clinicii.

 Întrebările sunt: cine pe cine minte şi de ce? Dacă Adrian Tuţuianu a avut toate aceste date, de ce nu le-a prezentat ca atare, spunând lucruri complet opuse? Iar dacă nu le-a avut, cine are interesul de a-l dezinforma pe preşedintele Consiliului Judeţean? Mai ales că momentul nu este unul întâmpător. Conducerii spitalului i s-a cerut, săptămâna trecută, demisia, iar miercuri, în cadrul şedinţei de CJD, aceasta trebuie să-şi prezinte raportul de activitate.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media