Dâmboviţencele sunt uşor de păcălit de către „ghicitoare” sau negustori ambulanţi de „metale preţioase”

Ieri, 17 septembrie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizaţi de o femeie de 66 de ani, din Potlogi, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate, aceasta ar fi fost abordată de o persoană de sex feminin, care, sub pretextul că îi va ghici viitorul, i-ar fi solicitat să pună într-un fragment de material textil o pereche de cercei din aur şi să îl deschidă după o perioadă de timp. Ulterior, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelată.

De asemenea, o altă femeie de 86 de ani, din Corbii Mari, ar fi fost abordată pe stradă de o persoană necunoscută care i-ar fi oferit o bijuterie de culoare galbenă, despre care susţinea că este din aur, în schimbul cerceilor părții vătămate. După plecarea bănuitei, victima a constatat că bijuteriile nu sunt din metal preţios.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea bănuitelor şi recuperarea prejudiciului.

Nu sunt singurele astfel de cazuri întâmplate în Dâmboviţa, în ultima perioadă.


Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Nu acordaţi încredere persoanelor care vă abordează pe stradă cu diverse probleme sau pentru a vă oferi chilipiruri.

Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează şi să nu vă lăsaţi încântaţi de ideea ghicitului viitorului.

Refuzaţi ofertele ad-hoc şi ţineţi cont de faptul că achiziţionarea bijuteriilor se face din magazine specializate care garantează pentru autenticitatea bunurilor de valoare cumpărate.

Propuneţi verificarea bijuteriilor oferite la o casă de amanet autorizată sau bijuterie (vor constata că vânzătorii, subit, nu îşi vor mai dori tranzacţia).

De asemenea, nu încredinţaţi sume de bani sau bijuterii persoanelor care pretind a vă „descânta” pentru a afla ce se va petrece în viitor.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

 

 

 


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca