DIICOT: Cine sunt tinerii reținuți în Târgoviște pentru trafic de droguri

La data de 27.10.2017 şi 28.10.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Dâmboviţa  au dipus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ninu Mihai Andrei, Eftimie Andrei – Costin, Dănceanu Nicolae Dănuț şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Istrate Mihai Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut că la data de  26 octombrie 2017,  inculpatul Ninu Mihai Andrei a introdus în țară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, droguri de risc, fiind depistat în flagrant, pe raza municipiului Târgoviște, având asupra sa cantitatea de 1,20 kg de canabis.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2015 – 2017, inculpaţii au introdus în țară droguri de risc, procurate din Spania, ascunzându-le în bagaje, în autocarele unor firme de turism. Ulterior, inculpaţii au comercializat drogurile pe raza municipiului Târgoviște și a localităţilor limitrofe.


La data  de 27.10.2017 Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Ninu Mihai Andrei și Eftimie.  La data de 28.10.2017, în urma unei activități operative, a fost depistat inculpatul Dănceanu Nicolae Dănuț pe raza com Buciumeni, jud Dâmbovița, față de care s-a dispus măsura reținerii, ulterior inculpatul fiind prezentat Tribunalului Dâmboviţa care a admis propunerea de arestare preventivă fată de acesta.

Acţiunea a fost efectuată împreună  cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Dâmbovița și I.J.J. Dâmbovița. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: