ortooxacell kiss2022.gif Flax

Cătălin Chelu, acționarul majoritar al Lactate Natura, dat în urmărire generală

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare de Curtea de Apel București. Chelu deține, prin trei firme pe care le controlează, acționariatul majoritar a celei mai mari fabrici de prelucrare a laptelui din judeţul nostru – Lactate Natura. Ea a luat fiinţă în anul 1991, prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmboviţa. După condamnare Chelu este de negăsit. În care oamenii legii vor avea indicii conform cărora Cătălin Chelu se află în străinătate, pe numele său va fi emis un mandat internațional de urmărire.

Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia”.

Chelu, un om de afaceri mai mult decât controversat

Cătălin Chelu este un om de afaceri controversat, fiind acuzat în presăcă a devalizat Mecanica Rotes Târgoviște și că a vândut ilegal Secția de Confecții Metalice Teiș, în timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.

În ultimii ani, Cătălin Chelu a fost în repetate rănduri acuzat și obligat de CNVM să facă oferte publice de preluare pentru mai multe companii de pe bursă, printre acestea aflându-se Altur Slatina, Comat Galați, Electroargeș și Lactate Natura Târgoviște.

În anul 2001, salariații de la Sircovtex Siret, au transmis fostului FPS o sesizare din care reieșea că omul de afaceri Cătălin Chelu vindea covoare din stocul unității prin intermediul unor firme care îi aparțineau, iar cu banii obținuti astfel își achita contravaloarea acțiunilor cumpărate de la FPS.

În anul 2007, Cătălin Chelu a fost acuzat de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare(CNVM) că a încercat și a reușit, prin diverse firme, să obțină controlul unui pachet de acțiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri și a fost obligat să vândă acțiunile pentru a rămâne cu mai puțin de unu la sută

În anul 2008, Cătălin Chelu și acoliții săi au încercat să preia controlul SC Plase Pescărești SA. Metodele sale de „afaceri”: fals în declarații, intervenții cu mascații unei firme private de pază și amenințări cu moartea la adresa celor care se opuneau intențiilor sale. Toate aceste date se regăsesc și în dosarul DIICOT instrumentat în cazul Plase Pescărești.

La data de 18 noiembrie 2010, Direcția Națională Anticorupție l-a a prins în flagrant delict pe Cătălin Chelu în timp ce încerca să-i ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unități de parchet, între care și DIICOT.

Distribuie:

Un comentariu la „Cătălin Chelu, acționarul majoritar al Lactate Natura, dat în urmărire generală”

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media