Porți deschise la Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni! 13 deținuți au fost eliberați, aseară!

13 deținuți încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni au fost eliberați, aseară, ca urmare a aplicării prevederilor legii 169/2017 privind recursul compensatoriu. Ei au beneficiat de reduceri ale pedepselor ca urmare a condițiilor improprii din penitenciar. „La 30 de zile executate in penitenciar in conditii necorespunzatoare detinutul are beneficiul unui numar de sase zile care se considera efectiv executate„, a declarat Ministrul Tudorel Toader, inițiatorul măsurii legislative. Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 mai, cu 175 voturi „pentru”, 85 de voturi „împotrivă” şi 20 de abţineri, proiectul de lege privind recursul compensatoriu.

Revelion 2018

Conform purtătorului de cuvânt al penitenciarului, săptămâna viitoare comisia de eliberare condiționată va analiza și alte cereri de eliberare. De această prevedere beneficiază toți deținuții, indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați. Penitenciarul Mărgineni este profilat pe deţinerea în custodie a persoanelor  care executată sancţiuni privative de libertate în regimurile de „maximă siguranţă” şi „închis”. Unitatea are  în custodie persoane arestate preventiv şi condamnate definitiv la pedepse privative de libertate, de regulă mai mari de 10 ani. La nivel național 3.349 de deţinuţi au dobândit dreptul de a primi eliberare condiţionată.

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns