Universitatea Valahia: Conferință despre gândirea politică a lui Simon Bolivar susținută de ambasadorul Venezuelei

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a găzduit în cadrul  Centrului Internațional de Conferințe  o prelegere publică organizată de Ambasada Republicii Venezuela și Catedra Onorifică „Simon Bolivar”, înființătă în cadrul universității târgoviștene.  Excelența Sa dl. Victor Ramon Carazo, Ambasadorul Republicii Venezuela în România a susținut o conferință publică despre gândirea politică a lui Simon Bolivar.

Simón Bolívar „Eliberatorul” a fost conducătorul unor mișcări de independență în America de Sud, numite uneori „Războiul lui Bolívar”. A propus înfiinţarea unor republici constituţionale în toată America hispanică, iar pentru fostul viceregat al Noii Granade şi-a imaginat un guvern construit după modelul celui din Marea Britanie, cu o Cameră superioară ereditară, o Cameră inferioară aleasă şi un preşedinte pe viaţă. Simón Bolívar „Eliberatorul” a fost unul dintre cei mai mari generali din America de Sud și datorită victoriilor sale asupra spaniolilor și-au câștigat independența următoarele state: Bolivia, Columbia, Ecuador, Peru si Venezuela. 


M-am bucurat să vad că proiectul, pe care l-am susținut în cadrul Universitații Valahia, în calitate de Prorector, – înființarea Catedrei „Simon Bolivar” – se dezvoltă si capătă noi valențe. Mulțumiri speciale domnuluilui conf.univ. dr. Iulian Oncescu, de la Departamentul de Istorie al Facultății de Științe Umaniste, care îi îndrumă cu pasiune pe studenți în a descoperi file din istoria constituțională a statelor latino-americane. Universitatea Valahia din Târgoviște, prin susținerea acestui tip de evenimente, dovedește încă o dată că este o universitate care promovează valorile culturale universale și care urmărește dezvoltarea cooperării internaționale„, a declarat deputatul Claudia Gilia, 
Prorector Dezvoltare Institutionala si Relatii Internationale al Universității Valahia.

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns