Profesorii dâmbovițeni i-au dat 7 teme lui Adrian Țuțuianu să le rezolve!

Președintele CJD Adrian Țuțuianu, împreună cu viceprimarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, senatorul Leonardo Badea și conducerea Inspectoratului Școlar Județean – Luminița Preda și adj. Ovidiu Băsceanu au avut o întrevedere cu directorii de școli din județ. Președintele CJD a notat pe pagina sa de facebook că în urma discuției s-au conturat 7 teme importante pe care profesorii din județ le vor rezolvate:

„1. Finanțarea lucrărilor aflate în diverse stadii de execuție sau lucrări noi de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare prin Programul Operațional Regional, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin Grupurile de Acțiune Locală și pe OUG 28/2013, care are, recent deschisă o sesiune care se aplică și școlilor.

2. Microbuzele școlare. Am avut surpriza să constat că mai sunt cel puțin 5 solicitări, în afara celor transmise, deja, MDRAP.


3. Planurile de școlarizare pentru anii următori. Le-am spus foarte tranșant directorilor și directorilor adjuncți că trebuie să facem școală adaptată la ceea ce vrea piața forței de muncă. Și am discutat despre consolidarea învățământului profesional, a învățământului dual (cu elemente care țin de practica în societăți comerciale de profil) și despre liceele tehnologice. Astăzi, pe piața muncii, nu găsim școli adecvate pentru croitorie, pentru textile, pentru partea de mecanică, agricultură. Nu avem nicio școală în județ, de exemplu, pentru meserii specifice exploatărilor petroliere. Nu avem nicio școală în județ pe chestiuni care țin de activitatea sanitar-veterinară. Nu avem nicio școală în județ care să pregătească toate meseriile specifice industriei de construcții. Și toate lucrurile astea trebuie să le corectăm prin planurile de școlarizare.

4. Am stabilit că vom avea, în 2-3 săptămâni, o întâlnire cu conducerile mai multor agenți economici importanți din județ (ex: Arctic, Nimet, Cromsteel, Otelinox) pentru a vedea ce meserii sunt necesare și în ce măsură mediul privat vine în sprijinul liceelor tehnologice și școlilor profesionale și cu finanțare, dar mai ales cu practica pentru elevi și dotarea atelierelor școlare.

5. Derularea programului de lapte și corn în județ. Am avut semnale că, săptămâna trecută, în mai multe unități școlare din județ produsele nu au fost corespunzătoare calitativ. Am discutat și despre finanțarea acestui obiectiv și stadiul derulării procedurilor de achiziție publică.

6. Colaborarea pentru a popula taberele școlare din județ cu copii, în vacanțe.

7. Cele 2 proiecte începute anul acesta – Vacanță la muzeu și Vacanță la bibliotecă. Îmi doresc ca, în 3 luni de vacanță, să avem 13-14 serii a câte 5 zile, pe grupe de câte 30-35 de copii.” a notat Adrian Țuțuianu.


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

: 2 ganduri despre “Profesorii dâmbovițeni i-au dat 7 teme lui Adrian Țuțuianu să le rezolve!

 • 23 octombrie 2014 at 15:12
  Permalink

  nu sunt penibili!!!
  ASa sunt ei!!!! Si atat pot!!! doar sa aduca lumea cu arcanu’ pentru asa-zise intalniri „muncitoresti” in care se explica cum va curge lapte si miere…

  Reply
 • 23 octombrie 2014 at 10:02
  Permalink

  Campanie electorala, mi-e scarba de voi!
  Sunteti penibili!
  Nici nu stiati unde este sediul inspectoratului pana ieri …

  Reply

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: