ELEVI DE EXCEPȚIE: Andrei Lică: “Pasiunea nu cunoaşte vacanţa”

 Motto: Educaţia este cea mai importantă armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela

Gazeta Dâmboviţei va propune o nouă campanie de excepţie în care, până la sfârşitul lunii iunie, am ales să vi-i prezentăm pe acei elevi care ne reprezintă cu mândrie judeţul. Copii pentru care munca, împletită cu talent şi ambiţie, fac ca sistemul educaţional românesc să pară uneori unul dintre cele mai performante ale lumii. Sprijiniţi de profesori şi părinţi, aceşti copii de excepţie merită toată aprecierea noastră. Gazeta Dâmboviţei a desfăşurat în luna martie campania “Doamne de excepţie”, care s-a bucurat de un real succes printre cititori, aşa cum sperăm că se va bucura şi noua campanie. 

Elevul de excepţie pe care vi-l prezentăm astăzi este Andrei Eduard Lică, elev în clasa a 10-a A la Colegiul National Nicolae Titulescu. Anul acesta, Andrei a obţinut locul 5 la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, mențiune și medalie de argint. A mai participat şi anul trecut la aceeași olimpiadă și a obținut mențiune și medalie de bronz.

Pentru a-l cunoaşte mai bine pe Andrei, vă oferim un mic interviu cu elevul puciosean de excepţie:

 1.     De ce ai ales să participi la olimpiada de Tehnologia Informaţiei şi Calculatoarelor?

Am ales să particip la această olimpiadă deoarece studiul la această materie, pentru mine, este o plăcere. Am dezvoltat încă de mic o pasiune pentru calculatoare. Am primit cadou primul meu PC la vârsta de 4 ani. Nu ştiam atunci ce mult o să reprezinte pentru mine. Nu mi-a placut numai să mă joc, aşa cum fac mulţi dintre copii la vârsta aceea, ci m-a provocat să-l descopar. Autodidact, am studiat de-a lungul anilor tot ce înseamnă în sens extins tehnologia informaţiei şi a calculatoarelor(componente hardware, aplicaţii software, sisteme de operare). Alături de calculator am învăţat să ating perfecţiunea şi să-mi dezvolt o mentalitate de câştigător. Pasiunea mea a fost motivul pentru care am urmat profilul matematică-informatică, unde am aprofundat cunoştinţele dobândite. Cea care mi-a îndrumat paşii mai departe către acest univers a fost doamna profesor de Tehnologia Informaţiei şi Calculatoarelor.

 2.     -Este greu studiul la această disciplină?

Daca este făcut cu pasiune, orice studiu nu ţi se pare deloc dificil.

3.     -Este greu să fii olimpic? Câte ore pe zi aloci studiului, în afara orelor de curs?


Timpul petrecut în faţa calculatorului nu m-a împiedicat să învăţ foarte bine la toate materiile şi să particip la foarte multe concursuri şi olimpiade şcolare, unde am obţinut rezultate deosebite. Am terminat ciclul gimnazial ca şef de promoţie, cu media generală 10.  Pe parcurs, poţi întâmpina şi momente mai dificile. De exemplu, când te întorci de la o olimpiadă trebuie să recuperezi toată materia pierduta, iar toţi profesorii doresc să ai note la materia lor. Am reuşit să învăţ la fel de bine obţinând şi în clasa a X a premiul I.

Pasiunea nu cunoaşte vacanţa. Dacă ar fi să însumez timpul petrecut la calculator cu informarea cred că ar însemna aproape un sfert din viaţa mea.

 4.     Esti admirat de colegi pentru performanta ta sau te ocolesc din aceasta cauza si cred ca nu esti de-al lor?

Sunt admirat, încurajat de colegi pentru performanţa mea şi mă susţin în tot ceea ce fac.

5.     Vrei să studiezi mai departe acest domeniu? Ce planuri de viitor ai?

Da, voi studia mai departe acest domeniu şi vreau să urmez Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

6.     Ai primit şi premii mai consistente pentru performanţele tale?

Pentru performanţele obţinute la faza naţională a olimpiadei de tehnologia informaţiei am primit diplome, sume simbolice de bani şi recunoaştere din partea celor care mă apreciază. Diplomele şi banii contează mai puţin pe lângă încrederea în capacităţile mele, pe care le-am dobândit.

7.     Care este rețeta succesului tău?

Rezultatele sunt o proiecţie a pasiunii, a dăruirii şi a aptitudinilor pe care le am. Pe lângă acestea, am adăugat  multă muncă.

 licaCiteşte şi 

ELEVI DE EXCEPŢIE: GABRIELA ANGHEL ŞI MIRUNA OBACIU, ELEVELE DE LA “VLADIMIR STREINU” CARE CÂŞTIGĂ PREMIU DUPĂ PREMIU LA ENGLEZĂ

ELEVI DE EXCEPŢIE –“SANITARII PRICEPUȚI“, DE LA PETRU CERCEL , 5 ELEVI, 5 EXEMPLE DE URMAT PENTRU COLEGII LOR

ELEVI DE EXCEPŢIE: LAURENȚIU STOICA ȘI ANA MARIA DELIȘOR, OLIMPICII DE LA „PETRU CERCEL” PENTRU CARE ÎNVĂȚATUL LA MATERIILE DE OLIMPIADĂ ESTE O PLĂCERE

ELEVI DE EXCEPȚIE: ANDREI BRATU: “GEOGRAFIA ESTE O PASIUNE ŞI PASIUNILE TREBUIE SĂ FIE URMATE”

 

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “ELEVI DE EXCEPȚIE: Andrei Lică: “Pasiunea nu cunoaşte vacanţa”

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca