ELEVI DE EXCEPȚIE: Alina Niță, cantacuzina ce dorește să fie notar

Motto: Educaţia este cea mai importantă armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela

Gazeta Dâmboviţei va propune o nouă campanie de excepţie în care, până la sfârşitul lunii iunie, am ales să vi-i prezentăm pe acei elevi care ne reprezintă cu mândrie judeţul. Copii pentru care munca, împletită cu talent şi ambiţie, fac ca sistemul educaţional românesc să pară uneori unul dintre cele mai performante ale lumii. Sprijiniţi de profesori şi părinţi, aceşti copii de excepţie merită toată aprecierea noastră. Gazeta Dâmboviţei a desfăşurat în luna martie campania “Doamne de excepţie”, care s-a bucurat de un real succes printre cititori, aşa cum sperăm că se va bucura şi noua campanie. 

Eleva de excepție de astăzi este Alina Niță, cantacuzină în clasa a XI-a la profil filologie bilingv. Este din Băleni și face naveta zilnic și își dorește ca după terminarea liceului să urmeze Facultatea de Drept, pentru că vrea să devină notar.

Principala pasiune a Alinei este istoria, însă cel mai indicat este să va las să citiți cuvintele Alinei. ” Majoritatea concursurilor s-au axat pe domeniul istoriei. La concursul organizat de Curtea Domnească ”Independenţa-năzuinţă seculară a naţiunii române” am obţinut premiul al II lea alături de echipajul Colegiului Constantin Cantacuzino. Un concurs cu rezonanţă l-a reprezentat şi ”Sesiunea de referate si comunicări știintifice” la care am ocupat locul I la etapa județeană. În cadrul Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice Studențești cu titlul ”Performanță și competitivitate în societatea cunoașterii” am obținut Premiul Special. Unul dintre cele mai importante ce concursuri îl reprezintă cel organizat de Societatea Română de Radiodifuziune ”Cine știe, câștigă! s-a numit concursul. În urma participării mi-am asigurat Locul I.

Anul acesta la Concursul județean ”Romania Mare-un vis devenit realitate”, am obținut locul II.

De asemenea, realizarea unei icoane pentru  Concursul Național pe tema ”Sfinții Trei Ierarhi” mi-a adus premiul I.

9 mai a fost o zi bogată pentru mine. La concursul județean de cunoștințe și abilități ”Eu și UE-CETĂȚENIE EUREPEANĂ ACTIVĂ” am obținut premiul II. De asemenea, aceeași zi a adus locul II la concursul organizat de Muzeul de Istorie reamintindu-ne de dobândirea Independenței Românilor.

Însă, cel mai relevant moment pentru mine a fost calificarea la faza națională la Olimpiada de Istorie, obținând la faza județeana locul I.

De curand, am obtinut premiul al II lea la Concursul National ”Cultura si civilizatie”, un concurs interdisciplinar istorie-religie.”

Ferezia Stancu o ajută și o îndrumă…

 

„Cel mai mare om care mă îndrumă și îmi îndreaptă calea întotdeauna este doamna profesor de istorie, Ferezia Stancu, care merită toți laurii și respectul nostru. Doamna profesor întotdeauna a încurajat elevii cu potențial. Pe mine m-a ajutat în cea mai mare măsură să mă afirm în domeniul istoriei. ”

În plus de istorie Alinei îi place lumea artei. Îi place să citească și să picteze. „Îmi place să mă refugiez în lumea artei. Pictez. Cel mai adesea după ce termin de citit o carte pictez o imagine reprezentativă pentru aceasta. Timpul liber pot spune că îl folosesc tot pentru a studia. Poate nu întotdeauna, dar timpul liber înseamnă, de multe ori, încă o carte citită sau încă un proiect terminat. 🙂

Vrea să aibă un birou notarial…

În viață se pot întampla multe lucruri. Din punct de vedere profesional, mă văd ca având o slujbă stabilă care să-mi asigure independența financiară. De asemenea, voi avea și un birou  notarial propriu, visul meu de când eram pe băncile școlii primare. 🙂

1907323_1596363947256059_7705333053719555126_n

10291268_1596363453922775_1547105348647544790_n

1471329_1478253425733779_1385371256_n

1795687_1596363450589442_2857604743066069167_n

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *