ortooxacell kiss2022.gif Flax

Ei sunt cei 7 absolvenți de 10 la Bac cu care se mândrește Dâmbovița

 

Anul acesta, șapte elevi dâmbovițeni au reușit să obțină media 10 la Bacalaureat. Elevi merituoși, tineri care au învățat pentru ei și au demonstrat că se poate. Se poate să fii de 10 și fără să tocești, așa cum se spune printre elevi.

Ca în fiecare an, Gazeta Dâmboviței vi-i prezintă pe acești elevi minunați, care au pus județul Dâmbovița pe harta județelor care se mândresc cu absolvenții lor.

Eliza Popa (Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa): „Prin muncă poți reuși orice îți propui”

Eliza, absolventă a clasei de mate-info, de la C.N.N.Titulescu Pucioasa, spune că „prin muncă poți reuși orice îți propui”.  Acesta este principiul după care tânăra își ghidează orice activitate desfășurată.

„Nota de la bacalaureat a fost o surpriză plăcută pentru mine, acum, în prag de  admitere. Consider că determinarea a fost cea care m-a ajutat să am succes, însă rolul cel mai important le revine profesorilor din liceu, cărora le sunt recunoscătoare pentru munca depusă. Aceștia și-au realizat meseria cu dragoste și pricepere și ne-au ajutat să deslușim tainele cunoașterii fiecărei materii predate”, crede Eliza.

Despre ea, tânăra spune că este o fire energica și sociabilă, căreia nu i-a fost greu să se integreze în colectivul „excepțional” din care a făcut parte acești patru ani.

eliza popa

Bianca Sorescu (Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa): Trebuie să înveți din plăcere

Absolventă a unei clase de matematică informatică, de la C.N.N.Titulescu Pucioasa, Bianca spune despre ea: „Sunt încă tânără și capabilă de lucruri mărețe, am energia și forța necesară pentru a realiza orice mi-aș propune, iar pentru mine media 10 la BAC a însemnat una dintre cele mai mari realizari ale mele de până acum. Poate sună a clișeu, dar, „daca vrei, poti!”, iar pe lângă voință și ambiție mai ai nevoie și de un impuls din partea celor apropiați: profesori, prieteni și familie și cu ocazia asta le mulțumesc pentru că au fost alături de mine și nu m-au lăsat, deși aveam momente în care credeam că am ajuns la limita puterilor mele.

Despre performanța ei, tânăra spune: Am avut un moment de liniște în care m-am autoanalizat…am realizat care sunt punctele mele forte, m-am folosit de ele, și care sunt cele slabe, pentru a le îndrepta. Și încă ceva: trebuie să înveți din plăcere, iar dacă ceva îți displace, găsește o metodă prin care să schimbi asta, dă-ți interesul, orice e posibil! „. 

 bianca titulescu

Elena Dulamă, (Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște): „Pot spune că mă aşteptam la media 10 la Bacalaureat deoarece am muncit foarte mult anul acesta”

1. Te așteptai la media 10 la Bacalaureat?

Pot spune că mă aşteptam la media 10 la Bacalaureat, deoarece am muncit foarte mult anul acesta. Încă de la început  mi-am propus să îmi testez limitele: capacitatea de memorare şi abilitatea de a face conexiuni. În acest fel, am observat cum unele lecţii mă atrăgeau şi astfel, învăţatul a fost mult mai uşor. În acest mod , mi-am descoperit pasiunea pentru istorie.

2. Ce ți s-a parut mai greu la acest examen?

Ceea ce m-a speriat iniţial, a fost abundenţa de informaţii.Spre deosebire de profilul real, materiile de la profilul uman au avut la baza, în mare parte, capacitatea de a memora şi nu spiritul practic.


3. Te consideri o tocilară?

Pot recunoaşte că a fost nevoie de timp pentru a sedimenta informaţia acumulată, însă în cele din urmă, am reuşit să îmbin utilul cu plăcutul. Am considerat că este important să îmi găsesc timp şi pentru relaxare.


4. Te-ai pregatit mult pentru acest examen?

Baza formată încă din şcoala generală m-a ajutat foarte mult anul acesta când am considerat că ma pot afirma. Le sunt foarte recunoscătoare profesorilor care au crezut în mine şi care m-au ajutat să mă dezvolt pe toate planurile.


5. La ce facultate vrei sa mergi? De ce?

Vreau să urmez Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării deoarece consider că am avut destul timp la dispoziţie să realizez că imaginaţia mă defineşte. Încă din clasele primare mi-am descoperit pasiunea pentru lectură, iar mai apoi am avut dorinţa de a pune în practică, dându-mi seama că vreau să împărtăşesc propriile creaţii. În fond, un bun jurnalist e un martor excelent, calitatea sa cea mai de preţ fiind capabilitatea de a împărtăşi  întocmai informaţia celor din jurul său.

Liviu Neagu (Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște):Consider că bacalaureatul este un examen de bun simț

Liviu este absolvent al clasei de filologie, a C.N.I.Văcărescu Târgoviște și vi-l prezentăm într-un scurt interviu:

1. Te așteptai la media 10 la Bacalaureat?

Am muncit pentru aceste rezultate și îmi doream să obțin o medie cât mai bună.

2. Ce ți s-a părut mai greu la acest examen?

 

Pentru mine, a fost dificil pentru că am avut un timp limitat de pregătire, deoarece am susținut alte două examene anul acesta și anume admiterea pentru facultate și testul de limbă.

3. Te consideri un tocilar?

Nu, din punctul meu de vedere există doar elevi care învață si elevi care nu învață.

4. Te-ai pregatit mult pentru acest examen?

Am acumulat cunoștințe în toți cei patru ani de liceu, dar cel mai mult am muncit în ultimul an.

5. La ce facultate vrei sa mergi? De ce?

Am fost acceptat la University College London, la Studii Politice și Sociale Europene. Am ales acest curs datorită oportunităților pe care mi le oferă. Plecarea în străinatate nu exclude însă o reîntoarcere. Mai mult, am făcut clasa a 11 a în Marea Britanie, după ce am câștigat o bursă.

 liviu neagu ienachita

Alexandru Dinu (Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște): Din punctul meu de vedere există doar elevi care învață si elevi care nu învață

Alexandru este absolvent al clasei de mate-info, a C.N.I.Văcărescu Târgoviște și vi-l prezentăm într-un scurt interviu:

1. Te așteptai la media 10 la Bacalaureat?

La media 10, sincer să fiu, nu chiar, deși normal că mi-am dorit.

Impedimentul evident ar fi fost limba și literatura română, pentru un licean la real, dar se pare că am reușit cu brio să fac față acestei probe, și, cu ocazia aceasta, mi-am descoperit și o posibilă latură filozofică, de ce nu?

 

Matematica și fizica sunt pasiunile mele, n-a fost niciun fel de problemă în rezolvarea subiectelor propuse de minister, care au fost relativ simple, de altfel.

 

2. Ce ți s-a parut mai greu la acest examen?

 

Cel mai greu lucru, dacă poate fi numit așa, la acest examen ar putea fi reprezentat de timp. Timpul ne presează pe toți, atât timpul dinaintea examenului, cât mai ales timpul desfășurării acestuia.

 

Consider că bacalaureatul este un examen de bun simț, nu este de un grad mare de dificultate, așa că orice elev ar trebui să-l promoveze. Subiectele mi se par universale și foarte accesibile.

3. Te consideri un tocilar?

 

Nici nu se poate pune problema unei asemenea terminologii. La matematică și fizică nu se poate toci, sunt materii inginerești, de calcul.

Nici la limba română n-am tocit. Este imposibil de memorat mot-a-mot, sunt destul de multe de eseuri. Mi-am organizat timpul și am efectuat un plan de studiu care s-a dovedit a fi unul eficient. N-am învățat pe de rost, n-ar fi avut sens, ci am analizat subiectiv pe o schemă riguroasă operele din programă.

 

4. Te-ai pregatit mult pentru acest examen?

 

Da, m-am pregătit constant încă din clasa a 9-a, parcurgând pas cu pas programa și învățând noțiunile la timpul lor. Astfel, nu m-a presat nimic în clasa a 12-a. Rezultatele vorbesc de la sine.

 

5. La ce facultate vrei sa mergi? De ce?

 

Pe viitor vreau să merg la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnice din București. Pasiunea pentru științe, în special matematică și fizică, alături de informatică s-a păstrat vie încă din clasele primare. Sunt în permanență curios de noile tehnologii și descoperiri. Oricum, noi nu ne oprim niciodată din învățat.

 

În liceu am participat la multiple concursuri de fizică, la care am obținut rezultate onorabile, și la Olimpiada Națională de Informatică ce s-a ținut, anul acesta, la Satu Mare.

dinu alex ienachita

Erica Oprea (Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște): Cred că alți câțiva colegi de clasă ar fi putut lua cu ușurință media 10

Erica este absolventă a clasei de mate-info, a Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște și o prezentăm într-un scurt interviu:

 1. Te așteptai la media 10 la Bacalaureat?

Când am început să învăț pentru Bac, am vizat o medie de peste 9, pentru a termina onorabil liceul….În general, sunt un om care încearcă să facă lucrurile cât mai bine și, în plus de asta, am avut norocul să am niște profesori admirabili, de la care am înțeles cu ușurință informațiile necesare examenului, astfel că nu am avut nevoie de pregătiri suplimentare.

2. Te consideri o tocilară?

Nu m-am considerat niciodata tocilară, pentru că nu am alergat după note, ci după acumularea durabilă de informații, necesare dezvoltării mele… Dacă ceilalți văd acest lucru ca pe ceva negative, este doar părerea lor personală. De altfel, cred că alți câțiva colegi de clasă ar fi putut lua cu ușurință media 10, dacă nu ar fi existat presiunea examenului, amplificattă și de o mediatizare excesivă.

3. La ce facultate vrei sa mergi? De ce?

Facultatea la care sper să intru după examenul din septembrie este cea de Arte Plastice , secția Grafică, din cadrul Universității Naționale de Arte. Știu ca nu are nicio legatura cu profilui pe care l-am terminat la liceu, dar arta reprezintă pentru mine marea dragoste, căreia am hotărât să-i ramân fidelă…

 erica

Ruxandra Diaconescu (C.N.Nicolae Titulescu Pucioasa): Am știut imediat dupa fiecare proba că am facut foarte bine

Ruxandra este absolventă a clasei de filologie, de la C.N.N.Titulescu Pucioasa și spune că pentru Bac s-a bazat pe ceea ce a învățat,dar mai ales pe capacitatea mea de sinteză, pe creativitate și pe abilitatea de a face corelații.

  1. Te așteptai la media 10 la Bacalaureat? Am stiut imediat dupa fiecare probăcă amfăcut foarte bine, dar materiile română, istorie, filosofie pentru care am optat eu implică un grad mare de subiectivism în corectura, așa că niciodată nu am putut avea garanția notei 10.  2. Ce ți s-a părut mai greu la acest examen?Examenul e conceput în așa fel încât dezvoltăși solicită mai ales memoria și mai puțin alte abilități de creativitate de exemplu. Este, însă un examen de nivel mediu și nu pot spune că am avut vreo altă provocare în afară de a memora cât mai multăinformație.

     

    3. Te consideri o tocilară?

     

    Mă consider persoana care învață logic și asimilează minimum de informațienecesară. Pentru Bac, m-am bazat pe ceea ce am învățat, dar mai ales pe capacitatea mea de sinteză, pe creativitate și pe abilitatea de a face corelații.

     

    4. Te-ai pregatit mult pentru acest examen?

     

    Am participat la 3 naționale de românăîn liceu și la una de filosofie (deși anul acesta m-am calificat din nou am ales română). Pentru cele două materii, au fost suficiente douăsăptămâni de învățatși încă două de repetat, în timp ce la istorie am învățat timp de o lună.

        

        5.La ce facultate vrei sa mergi? De ce?

        O sa urmez facultatea de limbi moderne aplicate în economie la ASE, pentru că îmi permite să îmi dezvolt un limbaj  specializat într-un domeniu pe care eu îl consider de interes permanent. Voi studia engleza, franceza și spaniola în economie.

10545059_865218083505855_1271794596_n

 Citește și

CULTURA DE SÂMBĂTĂ ÎN… VACANȚĂ: MARȚI – DE LA BORTA RECE…
parpautasite
Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media