ortooxacell kiss2022.gif Flax

Au sosit manualele școlare. Nu însă și abecedarul pentru elevii de clasa I

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii dâmbovițeni  de clasa I și clasa a II-a și-au primit mare parte din manualele școlare. Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, Ovidiu Băsceanu, au fost comenzi pentru 18.608 manuale: manuale pentru matematică, engleză și cunoașterea mediului pentru clasa I. Manualul de limba franceză nu s-a licitat, iar pentru abecedar procedura de contestație încă nu s-a încheiat. Pentru clasa a II-a, au sosit manualele pentru comunicare, matematică și cunoașterea mediului, care sunt într-un singur manual, ca și la clasa I, și limba engleză. Inspectorul școlar spune că au fost încheiate contracte cu opt edituri din toată țara, care și-au onorat comenzile până la data de 9 decembrie 2014, mai devreme decât termenul fixat de inspectorat: 15 decembrie 2014. „Am făcut livrarea către școlile noastre din județ, în număr de 110 în perioada 8-12.12.2014. Prin urmare, noi am terminat procesul de distribuire a manualelor de vinerea trecută, așa că la această oră toate școlile sunt în posesia manualelor și CD urilor. Noi am luat feedback din teritoriu și toate manualele și CD urile sunt conforme”, spune Ovidiu Băsceanu.

În ceea ce privește abecedarul pentru clasa I, aflat în procedură de contestație la nivel național, inspectorul școlar speră ca până la finalul lunii februarie, când se încheie primul semestru, acesta să  ajungă la elevi.

Inspectorul școlar mai spune că CD urile aferente manualelor sunt utile, chiar dacă elevii nu stau foarte bine la partea cu logistica: ”Prin el se vizualizează, practic, manualul. Avem o problemă, punctul meu de vedere, și nu cred că este singular. CD-urile pot fi vizualizate numai la nivelul unei clase, acolo unde avem logistica necesară, adică este nevoie de un laptop conectat la un videoproiector sau LCD, așa cum au unele școli, în special din municipiul Târgoviște, până la folosirea individuală a acestor CD uri de către fiecare elev în parte, avem un drum lung de parcurs, pentru că asta ar însemna ca fiecare să aibă în față propriul calculator. Iar soluția cu tableta pentru fiecare copil este discutabilă, pentru că un CD nu se poate introduce în tabletă ci poate fi conectat prin intermediul unui hard disk exterior. Dacă vom reuși să avem la nivelul fiecărei clase un laptop sau un calculator conectat la un videoproiector, ar fi ideal să fie vizualizat în timp ce se folosește manualul.”

În ceea ce privește desfășurarea procesului de învățământ în perioada în care elevii au studiat după manualele școlare vechi, inspectorul școlar de specialitate pentru învățământ primar, Mirela Mihăiescu, spune: ”Pânaăla sosirea manualelor, procesul de predare-învățare-evaluare s-a desfășurat conform cerințelor programei școlare, prin implicarea cadrelor didactice, prin preocuparea acestora pentru  asigurarea resurselor necesare, astfel încât lipsa manualelor să nu producă efecte negative la nivelul rezultatelor școlare. Cadrele didactice au utilizat selectiv manualele vechi, parcurgând ceea ce corespundea programei școlare î
vigoare”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media