ortooxacell kiss2022.gif Flax

2000 de copii de etnie romă au primit ghiozdane pentru școală

Sute de părinți și copii dâmbovițeni de etnie romă s-au strâns astăzi, la Târgoviște, așteptând să primească din partea Partidei Romilor un ghiozdănel cu care vor păși mândri în sălile de clasă ce-i așteaptă de săptămâna viitoare.

Acțiunea “Prichindeii la școală“, prin care 2000 de elevi târgovișteni și dâmbovițeni de etnie romă care vor intra în clasa I și pregătitoare, au primit ghiozdane echipate pentru școală, este o acțiune derulată în cadrul unui proiect accesat de către Partida Romilor “Pro Europa”, Dâmbovița, și finanțat de Guvernul României, ce încurajează, astfel, procesul educațional.

“Noi nu facem altceva decât să începem să ducem primii pași ai copiilor noștri către educație. Așa cum se bat cu pumnul în piept toate partidele politice, așa cum ne scoate numai pe noi în față, Partida Romilor, ce fac acești oameni pentru noi? Nimic. Țin să vă anunț aici față de presă că avem o hotărâre de consiliu municipal, unde am aprobat un buget, pe care domnul primar Gabriel Boriga nu am înțeles de ce nu vrea să ducă la bun sfârșit această hotărâre de consiliu. Vroiam ca acești copilași să fie și îmbrăcați de noi, de Partida Romilor. Încă o dată țin să mulțumesc Agenției Naționale pentru Romi, deputatului nostru Păun, care ne-a ajutat și anul acesta să ducem la bun sfârșit acest proiect“, s-a adresat celor prezenți Tudorică Răducanu, vicepreședintele Partidei Romilor “Pro Europa” Dâmbovița și consilier municipal.

“Țin să mulțumesc domnului secretar de stat Gabriel Vasile, gazdei noastre, domnul Tudorică Răducanu și vreau să vă spun copii că nu trebuie să vă fie rușine de ceea ce sunteți, cetățeni români de etnie romă“,  a declarat și Vasile Moise, președintele Partidei Romilor “Pro Europa” Dâmbovița, consilier județean.

Prin această acțiune, ce se derulează pentru al  cincilea an consecutiv, se dorește încurajarea familiilor de romi să își dea copiii la școală, chiar dacă sunt voci care spun că un ghiozdan nu va rezolva nimic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media