ortooxacell kiss2022.gif Flax

TÂRGOVIȘTE: Între 4 si 15 decembrie, la Biblioteca Județeană, copiii pot participa la experimente științifice

 

Între 4 si 15 decembrie vă așteptăm la Biblioteca Județeană “ I. Heliade Rădulescu” din Târgoviște pentru … un experiment științific. De fapt, veți putea vedea sau face chiar voi … 18 experimente din care veți înțelege mai multe despre energia potențială, forța lui Arhimede, despre modul de plasare a sarcinilor electrice apărute prin electrizare în diferite tipuri de materiale, despre reflexia luminii în oglinzi, despre vid și „puterea” presiunii aerului ș.a. În loc de dulciuri și fructe, Moș Nicolae de la „Ambasadorii prieteniei” vă aduce, cu o zi mai devreme, o ocazie unică la noi în oraș. Puteți fi analitici, inventivi și … experimentatori în domenii precum optica, aerodinamica, acustica, mecanica fluidelor, biologia, magnetismul, electricitatea etc.

La deschidere, pe 4 decembrie la ora 14.00, veți putea afla intențiile pe termen mai lung ale organizatorilor acestei expoziții (care este doar primul eveniment de promovare a metodei investigației în educația pentru științe), veți avea ocazia să încercați în premieră echipamentele pregătite și veți putea urmări proiecția video de planetariu (prezentată de Valentin Grigore-SARM), iar la ora 20.00, vă invităm să observați prin telescop relieful lunar, două stele mai strălucitoare (Capela și Aldebaran – Ochiul Taurului) și roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui).

Elevi de la C.N. „Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște vor fi ghizii  care vă pot explica principiile sau fenomenele pe care le ilustrează demonstrațiile, dar vă vor și pune la dispoziție cele necesare pentru a realiza voi înșivă experimentul dorit. În cele 10 zile, aveți timp să reveniți la expoziție pentru a interacționa cu toate echipamentele/mecanismele, iar după închidere, veți putea să revedeți unele demonstrații (realizate chiar de vizitatori) pe site-ul asociației.

Programul de vizitare este de luni pînă vineri de la 10.00 la 18.00. Grupurile care se vor programa nu trebuie să aibă peste 28 de membri. Călătoria în lumea științei poate dura aproximativ o oră.

Le mulțumim finanțatorului (Consiliul Județean Dâmbovița), gazdei primitoare și partenerilor (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, Societatea Astronomică Română de Meteori) și sperăm ca acest proiect să fie doar primul test reușit al planului mai amplu pentru dezvoltarea educației în domeniul științelor.

 

REGULAMENTUL EXPOZIȚIEI

Distrează-te, Privește, Atinge, Rotește, Apasă și Descoperă!

  • Atinge exponatele, explorează, fă experimente!
  • Discută rezultatele. Amintește-ți că ești aici pentru a te distra, a-ți lărgi cunoștințele și pentru a comunica.
  • Dacă vrei să afli mai multe, citește descrierea exponatelor. Chiar și cele mai evidente lucruri pot fi descoperite într-un nou mod.
  • Pune întrebări. Noi suntem aici pentru a te face să te simți cât mai confortabil și interesat.
  • Împărtășește cu noi ideile și gândurile tale. Noi îți vom respecta în mod sigur dorințele și sugestiile .
  • Fii politicos cu ceilalți vizitatori și grijuliu cu echipamentele.
  • Povestește-le prietenilor tăi despre expoziție.
  • Lasă-ți frații și surorile mai mici de 3 ani, acasă. Aici se vor plictisi repede si vor plânge deranjând ceilalți vizitatori.
  • Distrează-te, Privește, Atinge, Rotește, Apasă și Descoperă, dar nu-i deranja pe ceilalți! Nu înghionti și nu alerga prin sală.
  • Sticla se poate sparge și tu și prietenii tăi vă puteți răni. Nu lovi în obiectele din sticlă.

Dragi părinți și educatori! Țineți evidența copiilor voștri! Nu le permiteți să circule prin expoziție nesupravegheați. Acest loc este o expoziție interactivă unde joaca se îmbină cu ştiinţa! Cu cât mai multe descoperiri, cu atât mai bine!

Asociația Cultural-Educativă Ambasadorii Prieteniei

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media