ortooxacell kiss2022.gif Flax

Colegiul Economic „Ion Ghica”, premiat la competiția europeană Școala Antreprenorială a anului 2017

Cele mai bune școli antreprenoriale din Europa au fost premiate pentru succesul înregistrat în activitățile de promovare a educației antreprenoriale. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 16 noiembrie 2017, la Tallinn, și a reprezentat punctul culminant al unei conferințe organizate de Clusterul pentru Inovare și Educație Antreprenorială (ICEE), finanțată de Ministerul Educației din Estonia, actuala deținătoare a președinției Consiliului UE.

Printre câștigătorii acestei ediții se numără directori și profesori de școli din 15 țări europene. Începând cu 2015, premiile „Școala antreprenorială“ sunt decernate anual ca parte a inițiativei de educație antreprenorială a JA Europe, susținută în acest an de compania Siemens.

“Al treilea an consecutiv, o școală din Romania obține titlul Școala Antreprenorială a Anului. Acum, în 2017, obținerea titlului de către Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște, nu reflectă doar dedicarea și eforturile conducerii și profesorilor acestui colegiu despre care știm că obține rezultate deosebite și în alte domenii, ci și schimbările de abordare pe care multe școli din Romania le-au făcut în ultimii ani. Astfel, din ce în ce mai mulți elevi beneficiază de programe de educație antreprenorială, formarea continuă a profesorilor în acest domeniu este încurajată și sprijinita, iar școlile au o relație din ce în ce mai strânsă cu comunitatea de afaceri.” – a declarat Marinica Stoian, Inspector General în Ministerul Educaţiei Naţionale.

Școlile premiate au demonstrat cel mai înalt grad eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus: strategia pentru educație antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existența unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța proiectelor pentru susținerea schimbului de bune practici.

“Am primit un premiu care ne onorează, deși, trebuie să spun asta, a fi premiat nu a fost niciodată pentru noi un scop în sine. Tot ceea ce facem în Colegiul Economic este urmarea unei adolescentine curiozități, de a căuta noi metode, noi direcții de acțiune. Suntem, incurabil atinși de dorința de a construi în jurul nostru un ecosistem antreprenorial, suntem „teacherprenori. Și, cel mai adesea, la capătul acestui demers, de multe ori anevoios, presărat cu încercări și erori, vine și recompensa. Recompensa de a vedea pe chipul oamenilor din jurul tău o mare bucurie.” – a declarat Carmen Rădulescu, Director Adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

Performanțele în domeniul educației antreprenoriale și nu numai au generat rezultate remarcabile. De exemplu, școala câștigătoare din Lituania se mândrește cu cifre cu adevărat impresionante: majoritatea profesorilor și 37% dintre elevi (de patru ori mai mulți decât media europeană) sunt angajați activ în studiul antreprenoriatului. O școală din Estonia a reușit să implice nu mai puțin de 10 reprezentanți ai mediului de afaceri în proiectele sale educaționale. Un liceu din Helsinki oferă 14 cursuri de antreprenoriat. O școală din Germania colaborează cu cele mai bune universități de afaceri pentru a le putea oferi elevilor săi șansa de a obține o diplomă internațională. „Deprinderile antreprenoriale nu se moștenesc, ci se învață!“ – au ținut să ne reamintească reprezentanții școlii Alte Kantonsschule, din Aarau, Elveția.

Printre participanții la ceremonia de premiere desfășurată la Tallinn s-au aflat atât reprezentanți ai actualei președinții a Consiliului UE și ai ministerelor statelor membre, cât și membri ai unor instituții educaționale de top. Evenimentul a făcut parte dintr-un program inițiat de „Switch on Europe!“, promotorul unei campanii de sensibilizare în ceea privește unul dintre obiectivele cheie ale Uniunii Europene începând din anul 2010, și anume acela ca fiecare elev să poată avea acces la cursuri practice de educație antreprenorială înainte de finalizarea învățământului obligatoriu. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: http://switchoneurope.org/.

„Este al treilea an în care se decernează aceste premii. Sunt foarte încântată să constat ce rezultate impresionante au avut aceste școli. Nu ne rămâne decât să încurajăm și alte instituții de învățământ să le urmeze exemplul!“ – a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2017 – Prezentarea școlilor câștigătoare:

BELGIA                         Virgo+, Vilvoorde

BULGARIA      Georgi Benkovski Secondary School, Pazardzhik

DANEMARCA Sct Hans Skole, Odense

ELVEȚIA          Alte Kantonsschule, Aarau

ESTONIA         Tallinn School 21, Tallinn

FINLANDA      Etu-Töölö Upper Secondary School, Helsinki

GERMANIA     Berufsbildende Schule (BBS), Bad Kreuznach

ITALIA               Liceo Statale „Quinto Orazio Flacco“, Portici

LETONIA         PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Liepāja

LITUANIA        Daugų Vlado Mirono gymnasium, Daugai

MAREA BRITANIE      North Chadderton School, Oldham

PORTUGALIA  Escola de Comércio de Lisboa, Lisbon

ROMÂNIA      Colegiul Economic Ion Ghica, Targoviste

RUSIA                Lobachevsky Lyceum KFU, Kazan

SLOVACIA      Stredná odborná škola, Námestovo

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: http://theentrepreneurialschool.eu/.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media