ortooxacell kiss2022.gif Flax

Liceul ‘Voievodul Mircea’ Târgovişte derulează două noi proiecte Erasmus+

Anul şcolar începe în forţă pentru Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte care, în perioada 2017 – 2020, se mândreşte cu derularea a două noi proiecte europene, sub egida programului ERASMUS+.

Primul este un proiect de mobilitate a cadrelor didactice în scopul învăţării (KA1), denumit ‘Creşterea calităţii în învăţământ, prin armonizarea cu alte sisteme de învăţământ europene’, şi care urmează a fi implementat în perioada 01.10.2017 – 31.03.2019. Proiectul presupune participarea a 21 de cadre didactice din instituţia de învăţământ la 6 stagii de formare desfăşurate în ţări europene, în vederea dezvoltării profesionale şi a întăririi dimensiunii europene a unităţii şcolare. Scopul principal al proiectului este creşterea calităţii actului educativ pus la dispoziţie de către şcoală prin perfecţionarea şi integrarea unor metode de lucru moderne menite să suscite interesul şi motivarea beneficiarilor de vârstă şcolară.

Proiectul de parteneriat strategic în domeniul educaţiei şcolare KA2 ‘Not in Education, Employment, or Training – a challenge for Europe’, al cărui coordonator principal, în România, este Inspectoratul Școlar Judeţean, se întinde pe o durată de 36 de luni şi are ca parteneri instituţii (şcoli generale, licee, facultăți, ONG-uri şi consilii locale) din Suedia, România, Finlanda şi Marea Britanie. Scopul proiectului este identificarea piedicilor şi a barierelor ce conduc la abandonul şcolar, reducerea consecinţelor sociale şi economice generate de fenomenul părăsirii timpurii a unei forme de educaţie sau formare. Toţi partenerii implicaţi se angajează să îşi folosească resursele şi expertiza dobândite în cadrul acestui proiect, împărtăşindu-şi experienţele cu alte şcoli interesate, la nivel local şi regional, în vederea maximizarii impactului. In cadrul acestui proiect vor fi realizate 6 produse intelectuale, care vor fi puse la dispoziția celor interesați să le acceseze.

Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte se poate lauda cu o experientă vastă în derularea proiectelor cu finanţare europeană, atât în cadrul programului Comenius, cât şi în noul program ERASMUS+, ultimul proiect de acest gen, Participative Culture- The way to be a European active citizen, terminându-se anul acesta, cu desfăşurarea unui simpozion internaţional, la Muzeul de Istorie, Târgovişte.

Detalii legate de proiectele derulate în cadrul liceului ‘Voievodul Mircea’ pot fi consultate pe site-ul liceului (http://lvm-tgv.ro), la rubrica ‘Proiecte de cooperare internaţională’.

 

 Profesor responsabil cu diseminarea,

Stăncescu Mihaela

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media