ortooxacell kiss2022.gif Flax

Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) despre refuzul Camerei Deputaților de a îi primi pe rezerviștii militari la dezbaterile legislative

Reprezentanții asociațiilor rezreviștilor militari nu au primiți  la ședința publică a Camerei Deputaților pe timpul dezbaterii Proiectului de lege Pl-x 310/2017 pentru aprobarea OUG nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu. Conform rezerviștilor li s-a comunicat că în spațiile destinate publicului nu ar mai fi loc pentru că ar fi fost ocupate de membri USR prezenți la dezbateri.

Deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, a postat, însă, pe pagina sa de facebook imagini cu balcoanele goale ale  sălii de plen.  „Țeapă dată reprezentanților rezervistilor? Da!  Eroare de comunicare din partea aparatului tehnic ? Nu!  Minciună, concomitent cu lovitura mediatică a unui partid din opoziție? Da! Pe cine să mai credem de acum inainte? Din fotografii se observă adevărul…” a spus acesta cu privire la faptul că spațiile ar fi ocupate de membri ai USR.

 

Iată și punctul de vedere al rezerviștilor militari:

„O noua sfidare. Cui ii este „ jenă” de rezerviștii militari ?
Stimați camarazi,
Asa cum v-am informat în articolul anterior ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” și Forumul rezerviștilor militari au făcut demersurile legale pentru a putea participa, prin reprezentanții lor, la ședința publică a Camerei Deputaților pe timpul dezbaterii Proiectului de lege Pl-x 310/2017 pentru aprobarea OUG nr.59/2017 . Demersurile au fost făcute prin solicitări scrise adresate, înmânate și înregistrate la Camera Deputaților, atât la Cabinetul Președintelui cât și la cel al Secretarului general.
Surprinzător, în momentul prezentării la punctul de acces în Camera Deputaților a reprezentanților zecilor de mii de rezerviști militari, acestora li s-a comunicat de la Secretariatul General, ca spațiile destinate publicului au fost ocupate în întregime de reprezentanții USR, particpanți la dezbaterile pe legile justiției și, ca urmare nu mai sunt locuri.
Justificarea s-a dovedit a fi un neadevăr, sutele de locuri destinate publicului au fost neocupate pe tot parcursul zilei. Imaginile ce va vor fi prezentate mai jos sunt de natură sa demonstreze aceasta. Am asistat la o noua sfidare a rezerviștilor militari, la o lipsa de transparență și responsabilitate față de alegători, pe de o parte și față de rezerva sistemului de apărare și securitate națională, pe de altă parte.
Cui și de ce ii este „jenă” de rezerviștii militari?
Este limpede faptul că se dorește de către actuala majoritate parlamentară, adoptarea proiectului de lege departe de privirile celor care ii vor suporta efectele – asa cum s-a intamplat și în comisiile de apărare și de muncă.
Din fericire, in 13 decembrie a.c., până la ora 21.06 când au luat sfârșit lucrările în plen ale Camerei Deputaților, nu a mai fost timp pentru dezbaterea OUG59/2017, aceasta urmând a fi replanificată săptamâna viitoare.
Asistăm la fapte grave, fără precedent, din partea instituțiilor fundamentale ale statului care ne umilesc zi de zi, ne desconsideră total. Cred, probabil, că vor rezolva problemele reale de asigurare a rezervei Forțelor Armate ale României cu cele câteva – puține – sute de rezerviști voluntari selectionați până în prezent, fără a mai lua în consideratie zecile de mii de militari in rezervă, profesioniști și școliți în cele mai înalte instituții de învățământ naționale și NATO ?
Dar, suntem militari și știm să luptăm. Vă asigurăm, dragi camarazi, că vom relua demersurile de apărare a drepturilor noastre constituționale și legale, și ne vom adapta conduita modului în care suntem tratați ca cetățeni, alegători și militari în rezervă.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media