Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL)- Mediul economic privat s-a degradat vizibil în Guvernarea PSD

Zece luni de guvernare PSD, nouă luni în care mediul economic privat s-a degradat vizibil. Războiul declanșat de guvernarea patronată de Liviu Dragnea împotriva mediului (bănci, firme, PFA-uri, angajați din privat) a creat în economie o incertitudine îngrijorătoare, iar efectele se văd. Nu o spun eu, ci o instituție a statului, chiar Oficiul Național al Registrului Comerțului: numărul persoanelor fizice autorizate și al societăților comerciale intrate în insolvență s-a mărit în primele nouă luni ale lui 2017 cu 7,58%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, Guvernul Tudose nu ia nici un fel de măsură pentru a proteja firmele, mai ales cele mici și mijlocii, cele ale clasei de mijloc. Din contră, caută în continuare metode de taxare, ultima este inventarea unui taxe de 2% pentru angajatori, numită mincinos de PSD taxă de solidaritate pentru că 90% din bani se vor duce în bugetul de stat, și nu către fondurile de solidaritate gestionate de Executiv.

Solicit premierului Tudose să nu evite consultarea reprezentanților mediului privat înainte de a lua decizii ce pot afecta economia. Îi atrag atenția prim-ministrului că mediul privat este cel care aduce, în primul rând, plus valoare economiei românești.

Senator PNL

Iancu Caracotă

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns