Se lucrează la podul de la Finta, distrus de ape la câteva luni de la inaugurare

Investiția Consiliului Județen Dâmbovița care a durat 11 ani și o costat peste 4 milioane de lei, podul peste râul Ialomiţa pe DC 31, la Finta, este în reparații.  Lucrarea realizată de către S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa asigura legătura între drumurile judeţene DJ 720A Finta – Postârnacu şi DJ 711 Dobra – Bilciureşti – Cojasca, fiind, conform unui comunicat al CJD, din punctul de vedere al complexităţii lucrărilor executate, cel mai important obiectiv de investiţii din 1990 până astăzi. Doar că podul a fost afectat grav de Ialomița și închis la numai 6 luni de la fastuoasa sa inaugurare. În acest moment circulația pe pod este închisă atât autoturismelor, cât și pietonilor, precipitaţiile abundente determinând eroziuni şi prăbuşiri de maluri. Se pare că, în proiectul reabilitării podului nu au fost prevăzute apărări de mal.

Revelion 2018

În acest moment se lucrează, tot cu SCLDP, la execuție pat anrocamente şi aprovizionare cu blocuri de beton. 

Cei mai afectaţi de situației sunt localnicii. Lucrările pentru ridicarea podului şi ploile abundente au adâncit albia rîului, aşa că oamenii nu pot trece cu maşini sau utilaje prin apă. Podul metalic care era folosit înainte de inaugurarea noului pod a fost demolat.

pof finta front

 

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Un gand despre “Se lucrează la podul de la Finta, distrus de ape la câteva luni de la inaugurare

  • 1 mai 2015 at 12:40
    Permalink

    De s-ar fi rupt podul cu ei la inaugurare :)))

    Reply

Lasă un răspuns