Compania de Apă, corecţii financiare de 700 miliarde lei vechi, majoritate în faza de achiziţie a proiectului POS I Mediu

Comania de Apă Târgovişte Dâmboviţa  a primit corecţii financiare în valoare de 700 de miloane de lei, în cazul proiectului POS I Mediu privind extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Suma este uriaşă şi ar putea duce la falimentul societăţii. Situaţia  a fost discutată astăzi cu  Bogdan Teodorovici – directorul Direcției Generale Programe Infrastructură Mare (DGPIM) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„V-aș ruga ca, la nivelul Ministerului, să analizați cu foarte multă responsabilitate situația corecțiilor financiare, pentru că, dacă acele corecții financiare se mențin, unele câștigate, unele suspendate de instanță, altele executorii, vor fi distruși acești agenți economici. Vreau să vă spun că, la ora actuală, pe corecții de sistem și pe corecții care sunt aplicate conform prevederilor legale, Compania de Apă se cifrează undeva la aproape 700 miliarde lei vechi. Dacă cineva își închipuie că un operator poate plăti aceste sume din activitatea de operare se înșală. A doua precizare importantă este aceea că, totuși, aceste corecții au fost date pe proceduri de achiziții făcute în perioada 2010 – 2012. Abia în anul 2013 a apărut o reglementare legală prin care li se spune acestor operatori ce constituie abatere de la procedura de achiziție. O a treia precizare este aceea că au fost niște modele de caiete de sarcini care, la un moment dat, au fost avizate de instituțiile statului și mă refer la ANRMAP, modele după care au fost ținute în cascadă toate celelalte licitații, ceea ce ne-a dus la situația deloc plăcută de a înregistra aceste corecții. Știu că s-au făcut niște demersuri prin Asociația Română a Apei și a altor companii urmare a unor sesizări pe care le-am făcut. Cert este că trebuie luată o decizie care trebuie asumată într-un fel sau altul.” a fost opinia exprimată de Alexandru Oprea, preşedintele CJD Dâmboviţa, fost director al Companiei de Apă. .

Bogdan Teodorovici s-a limitat doar la a menționa faptul că această problemă a corecțiilor financiare este întâlnită și la nivelul altor operatori economici de profil din țară, neasumându-şi rezolvarea favorabilă a situaţiei în favoarea Companiilor care au corecţii.


Discuţia a avut loc îbn cadrul unei întâlniri de lucru a reprezentanților Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița (CATD) și a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată prin Alexandru Oprea – președinte și Claudia Gilia – vicepreședinte, cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) APĂ Dâmbovița și cei ai orașelor din județ, membri ai ADI.

 

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 2 ganduri despre “Compania de Apă, corecţii financiare de 700 miliarde lei vechi, majoritate în faza de achiziţie a proiectului POS I Mediu

 • 13 mai 2017 at 10:34
  Permalink

  auzi cine vorbește de „foarte multă responsabilitate”…
  păi să nu-l bați cu urzici? 🙁

  Reply
 • 11 mai 2017 at 21:51
  Permalink

  Compania de apa merita desfiintata! Consumam apa scumpa, de proasta calitate si platita lunar in plus.

  Reply

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
%d blogeri au apreciat: