ortooxacell kiss2022.gif Flax

MORENI: Fostul Muzeu al Petrolului se prăbușește peste casele din vecinătate

Localnicii de pe strada Muzeului stau cu frica-n sân că în orice moment fostul muzeu al Petrolului se poate prăbuşi peste locuinţele lor. Clădirea este în paragină din anul 2011, de când zidurile au fost mistuite de flăcări. Nu s-a aflat niciodată cauza incendiului, însă, se pare că focul a fost pus intenţionat. Muzeul nu mai funcţiona din 2010, iar clădirea ar fi trebuit demolată. Familia Neacşu locuieşte la câţiva metri de ruine, iar cei doi bătrâni se tem pentru vieţile lor. La incendiu, ambii au suferit atacuri de panică, gândindu-se că într-o clipă agoniseala lor de-o viaţă poate dispărea.

Pică mereu cărămizi, au căzut geamurile…se aud mereu buşituri. Ne este teamă să mai stăm în casă. Oricând se poate prăbuşi peste noi!” (Elena Neacşu – 73 de ani)

Am auzit că a fost propusă pentru demolare… Nu ma interesează a cui este, mă interesează doar să o dărâme înainte să se prăbuşească peste casa noastră.” (Gheorghe Neacşu – 78 de ani)

Clăridea are doi proprietari. Un sfert din aceasta este deţinută de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar trei sferturi de o persoană fizică. În octombrie 2016, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a emis o autorizaţie de demolare, cu termen de aplicare de un an de zile. Anul acesta termenul a fost prelungit, pentru că proprietarul majoritar spune că nu are banii necesari pentru demolare. Costurile se ridică la nivelul sutelor de milioane de lei vechi. Reprezentanţii CJD spun că fără proprietarul majoritar nu pot interveni pentru dărâmarea ruinelor. „E foarte periculos pentru copii! Intră şi se joacă printre ruine, îşi fac selfie-uri. Oricând le poate pica o cărămidă în cap.”, spune o altă localnică. În cazul în care proprietarii nu respectă nici cel de-al doilea termen pentru dărâmare, autorităţile locale sunt în măsură să aplice sancţiuni, întrucât proprietatea se află pe suprafaţa municipiului Moreni, iar primăria are propria structură de urbanism. În plus, clădirea s-a transformat într-un focar de infecţie, pentru că printre ruine se aruncă mai tot timpul gunoaie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media