ortooxacell kiss2022.gif Flax

Un târgoviştean a pus flori şi lumânări la zidul unde a fost împuşcat Ceauşescu

Flori şi lumânări, la zidul unităţii militare unde  au fost executaţi Nicolae Ceauşescu şi soţia acestuia. Un târgoviştean a ţinut să comemoreze astfel memoria celor doi, executaţi în 1989, la Târgovişte. Unitatea militară şi zidul sunt acum parte a unui Muzeu dedicat ultimelor ore din viaţa cuplului Ceauşescu.

ZIDUL RUȘINII…ZIDUL UNDE ACUM 27 DE ANI, ÎN URMA UNEI…MIZERII DE PROCES, AU FOST ASASINAȚI 2 OAMENI ÎN SFÂNTA ZI DE CRĂCIUN. NU O SA MAI FAC REFERIRE LA JAFUL CARE A URMAT, NU O SA MAI ATRAG ATENȚIA DE CUM SUNT UMILIȚI ROMANII ÎN COLONIA ROMANIA…O SA SPUN DECÂT ATAT: In 1950, dupa razboiul mondial, tara avea 16 milioane de locuitori. Dupa 45 de ani de comunism avea peste 23 de milioane, o crestere de 44%. In 2015, are 19,5 milioane, o scadere de 4 milioane in 25 de ani. Se estimeaza ca in 2030 in Romania vor locui doar 17,6 milioane. Trageți singuri concluziile: a meritat acest om acest sfârșit? Nu știm exact ce au gândit părinții noștri, dar ,dacă el nu ar fi fost, probabil multi dintre noi nu vedeau lumina zilei. DUMNEZEU SĂ-I IERTE!, a scris târgovişteanul care a pus florile şi lumânările.

În urma evenimentelor dind ecembrie 1989, pe  22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN  semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional, la Târgovişte, unde fuseseră prinşi soţii Ceauşescu. Aceştia au fost condamnați printr-un proces-spectacol ținut în pur stil stalinist, transmis la TV, cu verdict trasat  de Victor Atanasie Stănculescu și sacii de învelit cadavre aduși înainte de stabilirea pedepsei. Capetele de acuzare au fost:

– Genocid, prevăzut de articolul 357, aliniat 1, literele a-c, Cod Penal;

– Subminarea puterii de stat, prevăzut de articolul 162, aliniat 1, Cod Penal;

– Acte de diversiune, prevăzut de articolul 163 Cod Penal;

– Subminarea economiei naționale, prevăzut de articolul 165, aliniat 2, Cod Penal, toate cu aplicarea articolelor 33-34 și 41, aliniat 2, Cod Penal

Potrivit unui sondaj CURS realizat în 2009, 31% dintre cei chestionați sunt de părere că în manualul de istorie Nicolae Ceaușescu ar trebui prezentat ca un om care a făcut României mai mult bine, 13% că a făcut mai mult rău, iar 52% ca un om care a făcut bine și rău în mod egal. Cei mai mulți care consideră că Ceaușescu a făcut mai mult bine sunt persoane de peste 56 de ani.  Stelian Tănase a explicat la un moment dat că, întrebați de ce regretă epoca Ceaușescu, nostalgicii lui Ceaușescu de vârstă înaintată invocă în primul rând faptul că erau tineri. Adrian Cioroianu a afirmat și el același lucru pe 7 august 2011 la postul Realitatea TV: oamenii care au nostalgia lui Ceaușescu au, de fapt, nostalgia propriei tinereți.

Printre locuitorii din mediul rural, doar 9% consideră că Ceaușescu ar fi făcut României mai mult rău decât bine. Un studiu al opiniei publice executat de Marsh Copsey and Associates și Biroul de Cercetari Sociale arată că majoritatea românilor nu sunt de acord cu faptul că soții Ceaușescu au fost executați. Totuși răsturnarea vechiului regim este considerată a fi fost în folosul țării de 40,3%, față de 35,7% care consideră că a fost în dauna țării, iar 60,2% nu ar prefera ca România să revină la rânduielile din vremea lui Ceaușescu. Sondajele s-au făcut numai pe românii aflați pe teritoriul României.

ceausescu-targoviste-2 ceausescu-targoviste-1

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media