Apă, făină şi sare sunt ingredintele necesare pâinii cu maia. În timp ce pâinea comercială poate să conţină peste 20 de ingrediente, pâinea dospită din aluat vechi sau pâinea din maia nu are aditivi, coloranţi, conservanţi, amelioratori şi potentiatori de gust sau substanţe de îngroşare.
Brutăria Câmpeanu din Târgovişte, de pe Calea Domnească, nr.321, mizează tocmai pe sortimentele de pâine cu maia, coapte ecologic în brutăria artizanală. Asta şi pentru efectele pe care pâinea cu maia le poate avea asupra organismului. Pe lângă gustul mai bun şi mai complex, pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie, neutralizează acidul fitic din cereale, responsabil pentru împiedicarea absorbției minerarelor de către corpul uman, pâinea dospită cu maia ajută la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, îmbunătățind astfel digestia, spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism.
Pâinea cu maia, produsă de Brutăria Câmpeanu conţine doar apă de izvor, făină neaditivată şi sare de mare. Din oferta brutăriei amintim: pâinea albă, pâinea cu secară, cea intermediară, dar şi pâinea neagră cu semințe de in şi floarea soarelui.
Pentru comenzi: 0720909565
Într+adevăr pâinea cu maia este gustoasă. Are acest gust natural de pâine care ne aminteşte de „bătătura” bunicilor, adică de curtea lui mamaia şi a lui tataie. Și acum îmi amintesc mâinile bunicii care frământa pâinea
cu credință, multă credință, mai ales în apropierea Paștelui. Alice Alina Șuică