Controale la societăţile comerciale care au obţinut contractele pentru deszăpezire

Începând din această săptămână, autorităţile vor merge în control la toate firmele care se ocupă de deszăpezire pe drumurile publice, în perioada de iarnă, în judeţul Dâmboviţa. Printr-un ordin al Prefectului, s-a format o comisie din cadre MAI, care vor vizita sediile şi depozitele societăţilor comerciale care au încheiat contractele de deszăpezire. Vor fi verificate stocurile de materiale antiderapante, maşinile şi utilajele declarate pentru intervenţia la curăţarea drumurilor, precum şi personalul angrenat în activitatea pe timp de iarnă. „În cazul în care nu vor fi găsite în regulă aceste societăţi comerciale, la momentul controlului, vom aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, fără să stăm la discuţii, fără niciun răgaz!”, a declarat inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi.

În acest an, mai mulţi primari dâmboviţeni au anunţat că nu-şi vor mai pune utilajele din dotarea UAT-urilor la dispoziţie, pentru deszăpezirea tronsoanelor de drumuri judeţene, din localităţile pe care le conduc. „Probabil că primarii au înţeles că dacă îşi depăşesc atribuţiile, vor fi nevoiţi să răspundă penal.” – Danil Zepişi.


Autorităţile îi anunţă pe cei care răspund de deszăpezirea drumurilor că orice tronson necurăţat în timp util, care reprezintă un pericol pentru conducătorii auto, va fi închis, iar ulterior vor fi aplicate şi sancţiuni. Drumul din munte DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga a fost deja blocat, prin răsturnarea unor mormane de pământ şi pietriş, de către firma care se ocupă de lucrările din zonă.


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: