ortooxacell kiss2022.gif Flax

Află ce cărţi citesc oamenii publici: Ţuţuianu, Boriga, Popescu şi mulţi alţii

Adrian  Ţuţuianu (preşedinte CJD) – Evanghelia după Isus Christos, de Jose Saramago. Romanul este unul extrem de controversat, a stârnit la apariţie puternice reacţii din partea Bisericii şi a provocat în mod indirect autoexilul autorului. Ţuţuianu l-a recomandat ca o lectură excelentă. 

Florin Popescu (preşedinte PDL Dâmboviţa) – Amintiri din copilărie, de Ion Creangă. Popescu ne-a mărturisit că reciteşte întâmplările lui Nică, de câteva seri, alături de fiica sa, Maria, bobocel în clasa I.

Gabriel Boriga (primarul Târgoviştei) – Agentul haosului de Norman Spinrad. Edilul municipiului este adeptul lecturilor science fiction. Pentru cei care încă nu au citit romanul, este vorba de o frăţie specializată în întreţinerea Haosului.

Leonardo Badea (vicepreşedinte CJD) – Lebada neagră de Nassim Nicolas Taleb. Este considerată una dintre cele mai influente 12 cărţi de după cel de-al doilea Război Mondial şi vorbeşte despre conceptul “puţin probabilului” şi despre impactul a ceea ce nu ne aşteptăm să se întâmple. 

Marin Antonescu (vicepreşedinte PDL)  – Noul Cod Civil. Extrem de practic, avocatul Marin Antonescu ne-a declarat că studia, chiar în momentul în care l-am sunat, modificările codului civil.

Ionuţ Săvoiu (director general Blom România) – Procesul de Franz Kafka. De fapt, a mărturisit că este o recitire a celebrului roman publicat în 1925, despre povestea unui funcţionar, judecat timp de un an, fără să ştie de ce, apoi condamnat la moarte prin înjunghiere. Procesul este un roman considerat clasic de literatura universală. 

Cornelia Paraschiv (purtător de cuvânt PNL) – Arta războiului, de Sun Tzu. Cartea este unicul ghid al victoriei fără greş. Dacă inamicul ocupă o poziţie de forţă, hărţuieşte-l, dacă e bine hrănit, înfometează-l, sunt câteva dintre sfaturi.

Valentin Calcan (senator PSD) – Căderea Constantinopolului, de Vintilă Corbu. Senatorul a precizat că preferă lecturile cu temă istorică. Romanul lui Corbu este bestseller absolut în România, numai prima ediţie din anii ’80 fiind vândută în 192 000 de exemplare.

Emanuela Bertha Colea (manager MDI TV) – Fii demn! de Dan Puric. Bertha a găzduit, ca director al Teatrului Tony Bulandra, două conferinţe ale celebrului Puric, una dintre ele chiar săptămâna trecută. „Fii demn!” reconstruieşte prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine, dar care, în esenţa ei, nu şi-a pierdut simţul valorii şi credinţa. 

Emilian Rusu (prefectul judeţului) – Taina Cavalerilor de Ioan Dan şi Harry Potter de J. K. Rowling. Prefectul a recunoscut că citeşte la două “capete”, un roman istoric Taina Cavalerilor, genul fiind preferatul său, dar că, pe lângă, lecturează seara şi celebra serie Harry Potter, alături de fiul său.

Liviu Stoica (director Cadastru) – Fortăreaţa digitală, de Dan Brown. Romanul este unul “dedicat” pasionaţilor de numere, deci Stoica se potriveşte cu povestea lui Brown plină de criptografie şi matematică.

Bogdan Ana (consilier judeţean PPDD) – Înger şi demon, de Dan Brown şi Viaţa Mea, de Bill Clinton. Fostul viceprimar spune că a citit în paralel cele două cărţi. Înger şi demon este o lectură still Brown despre rivalitatea seculară dintre Biserica Catolică şi confreria secretă Illuminati. Viaţa mea este autobiografia fostului preşedinte al SUA, Bill Clinton, o adevarată ilustrare a “visului american”. 

Ion Sorin (fost inspector general şcolar) – Alchimistul, de Paulo Coelho. Ion Sorin ne-a spus că a recitit, de fapt,  Alchimistul, fiind una dintre lecturile sale preferate.  Cartea este cea mai cunoscută apariţie editorială a scriitorului brazilian, stabilind mai multe recorduri de vânzare.

Cătălin Olteanu (preşedinte PC Dambovita) – Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda. Şi în cazul lui Olteanu este vorba tot despre o recitire a unuia dintre romanele de referinţă ale literaturii româneşti. Romanul este o frescă complicată a României comuniste şi prezintă ororile din epoca stalinistă.

Vasile Lupaşc (scriitor) – Tour de France, de Julian Barnes. Tour de France este declaraţia de dragoste în şaptesprezece capitole (savuroase) făcută de Julian Barnes  Frantei, trecând prin literatură, artă, sport şi altele.

Gabriel Plăiaşu (deputat PNL) – Amintiri din pribegie, de Neagu Djuvara. Bestsellerul în 10 ediţii a lui Djuvara este o oglindă a vremurilor pe care autorul  le-a trăit departe de ţară.

Silviu Tănase (fost viceprimar al Târgoviştei) – Profeţii despre trecut şi despre viitor de Silviu Brucan. Cartea este una de căpătâi a politicianului român, apărută în 2004, Silviu Brucan şi-a concretizat analizele politice într-un volum spectaculos şi, în aceeaşi măsură, bine documentat,  introducând în scenă personaje politice şi date concrete ce ţin de istoria recentă. 

Gabriel Cristache (director Kiss Fm şi Gazeta Dâmboviţei) – Arcul de triumf de Erich Maria Remarque. Romanul pune faţă în faţă două personaje din lumi diferite. Ravic, un chirurg german, care datorită nazismului trebuie să se refugieze la Paris şi Joan Madou, pe care o salvează de la sinucidere, după un eşec sentimental. Amândoi descoperă că au nevoie unul de celălalt.

Şi ultima pe listă, autoarea acestui material, Crina Zamfirescu – Cântecul Barăcii de Eliahu Paizer. O mărturie, în ton satiric, despre viaţa din lagărul de muncă de la Teiş Dâmboviţa, înfiinţat în 1941. Cartea a apărut în limba română, în Israel, nefiind vreodată publicată pe pâmânt românesc.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media